Malazgirtli köylüden Bakan’a ‘40 bin lira değerinde 10 hayvanım çalındı’ mektubu

GEÇENLERDE Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’la Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Ahmet Akbalık’ın Antalya Belek’teki Ela Quality Oteli’nde sohbet ederken, danışmanı Mehmet Sarı bir mektup uzattı:

Haberin Devamı

- Sayın Bakanım, bu mektubu Muş’un Malazgirt ilçesinde bir köylü vermişti.

Çağlayan, mektubu açtı, içinden üç kare de büyükbaş hayvanların otlanırken görüntülendiği fotoğraf çıktı. Malazgirtli Erdal Karakaş, önce kendini tanıtmış:

- Ben Malazgirt ilçesi Murat Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bu ilçede 25 sene esnaflık yaptım.

Sonra başına gelen hırsızlık olayını anlatmış:

- 04.08.2010 tarihinde ahırımızın kilidini kıran hırsızlar 40 bin lira değerinde 10 tane büyükbaş hayvanımızı çaldılar. 35 senelik birikimimizi, varımı, yoğumu, bütün sermayemizi bir gecede elimizden aldılar.

Hepsi dişi olan hayvanlardan 8’ini geçen yıl traktörünü satarak aldığını vurgulamış:

- 2 hayvanımızı da bankadan 7 bin lira kredi çekerek almıştık. Bu kredinin 19 taksidi var. Her gün annemin üzüntüden ağlamasına yüreğim dayanmıyor.

Karakaş, Muş’tan hemşehrisi Bakan Çağlayan’a şöyle seslenmiş:

- Ben sizden iş ya da kredi istemiyorum. Maddi ve manevi olarak çok mağdur durumdayız. En kısa zamanda devletin zararımı karşılamasını talep ediyorum.

Zafer Çağlayan, mektubu okuduktan sonra danışmanlarına Erdal Karakaş’ı aramalarını söyledi. Ancak, Karakaş’ın mektupta verdiği cep telefonu numarası bir türlü düşmek bilmedi.

Çağlayan’la birlikte mektubu ve ekteki fotoğrafları incelerken, eski bürokratlardan Prof. Nezzat Saygılıoğlu, fotoğrafımızı çekti.

Çağlayan, Malazgirtli Karakaş’a ulaşmaya çalışırken son Muş seyahatinde bir vatandaşla yaşadığı tartışmayı anımsattım:

- Size, “Muş’a ne yaptınız ki?” diye soran vatandaşa biraz çıkıştınız. Ekrana yansıyan görüntü sizin açınızdan iyi olmadı.

- Referandum sırasında yaşadığımız yoğun trafik hepimizi yordu. Belki de o yorgunlukla öyle bir görüntü ortaya çıktı. Yoksa biz mümkün olduğunca vatandaşı dinliyoruz, sorunlarıyla ilgileniyoruz.

Çağlayan’ın ilgisi Malazgirtli Karakaş’ın 10 hayvanını geri getirebilecek mi?

Haberin Devamı

Akaydın’ın ayakkabı fabrikasında 300 Muşlu çalışıyor

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan’a son Muş seyahatinden televizyon ekranlarına yansıyan bir başka görüntüyü anımsattım:

- Anladığım kadarıyla Selahattin Akaydın, Muş’ta planladığı ayakkabı fabrikasını açmış. Birlikte ayakkabıları inceliyordunuz.

- Evet... Selahattin ve Fahrettin Akaydın toplam 300 Muşlu’ya orada istihdam yarattı. Dünya markalarına Muş’ta ayakkabı üretiyorlar.

Çağlayan’ın Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanlığı döneminde sanıyorum 4-5 yıl önce birlikte Muş’a gitmiştik. Ayakkabı Sanayicileri Derneği eski başkanlarından Selahattin Akaydın o günlerden önüne hedefi koymuştu:

- Muş’ta mutlaka bir ayakkabı fabrikası açacağım.

Zafer Çağlayan’a “Muş’a AK Parti iktidarı ne yaptı ki?” diye soran Muşlu’ya yanıtı akrabası Akaydın fabrikayı üretime alıp, 300 kişiye iş kapısı açarak vermiş oldu...

Haberin Devamı

Malatya’ya 40 milyon dolar yatıracağım

BELEK’teki Ela Quality Otel ile Özak ve Kübra Tekstil’in patronu TİM Başkanvekili Ahmet Akbalık’a memleketi Malatya’ya yatırımı olup olmadığını sordum:

- 3 yıldır Malatya’da kiralık bir fabrikada üretim yapıyoruz.

- Yatırım düşünüyor musunuz?

- İkinci organizede 100 bin metrekare yer aldık. 30-40 milyon dolarlık yatırım planımız var.

Akbalık’ın yatırım hazırlığı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u memnun etmiş olmalı...

Çünkü Erkoç, yatırıma dönük adımların tek tek çetelesini tutuyor, en küçük harekette heyecanla beni arıyor:

- Memleketimize bir yatırım daha geliyor...

Erkoç’un elindeki listeye göre Malatya İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam bedeli 100 milyon doları aşan 10’a yakın yatırım hazırlığı var...

Haberin Devamı

Bir gecede 40 bin dolar harcayan Rus turist var

ELA Qality Otel’de geceliği 8 bin dolar olan özel iki villadan birinin bahçesinde sohbet ederken Ahmet Akbalık’ın dikkatini yan taraftan gelen müziğe çektim:

- Yandaki büyük villada kim var?

- Rus bankacı tatil yapıyor sanıyorum.

- Parti falan mı var yan tarafta.

- Şimdi tam bilmiyorum ama bazı Rus konuklarımız bu villada tatilini geçirirken geceleri partiler düzenliyorlar. Gecede 40 bin dolar harcayan Rus müşterilerimiz oluyor.

Gecesi 8 bin dolara villada konaklıyor, üstüne gecede 40 bin dolar harcıyor...

Bu harcama Anlatya’nın, Belek’in turizmde ulaştığı noktayı ortaya koyuyor...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları