Makyajınız S.O.S. verirse

Makyaj yaparken hangimizin başına tuhaf, belki de komik bir aksilik gelmedi bugüne kadar?

Haberin Devamı

İşte, birkaç makyaj arızası ve onları anında düzeltme teknikleri...

NEMLENDİRİCİM YAĞLI
Her ne kadar ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız bile, bu kadarı fazla olabilir. Pudralı makyaj kağıtları bu durumlarda en büyük yardımcılarınız. Birçok kozmetik markasının ürettiği parşömen benzeri özel bir kağıt, cildi renk pigmentleri olmaksızın matlaştırıyor.
RUJUM BULAŞTI
Yemek yerken en zor şeylerden biri sürdüğümüz rujun kaşığa, çatala ya da ısırdığımız ekmeğe sürülmeden, kısacası bozulmadan kalmasını sağlamaktır. Ama şüphesiz en kötüsü dudak dışında yüzün başka bir yerine buluşması. Ne yapmalı? Boyanan bölgeyi nemli bir peçeteyle silin. Kalan lekeyi de makyaj çantanızda mutlaka bulunması gereken bir kapatıcıyla kamufle edin. Ertesi sefer aynı sorunla karşı karşıya kalmamak ise elinizde. Dudaklarınızı önce bir dudak kalemiyle çerçeveleyin. Böylelikle akmasını engellemiş olursunuz.
ALLIK RENGİM ABARTILI
Bir anda doğal pembe yanaklar yerine palyaço yanaklarına mı sahip oldunuz? Nemli bir mendille fazla allığı yanaklardan şakaklara doğru silin. Ardından istediğiniz tondaki yanaklara sahip olduğunuza inandığınız ana dek bir makyaj baz ürünüyle kamufle edin.
TIRNAĞIM KIRILDI
Kağıt mendilinizden kopardığınız minik bir parçayı, tırnağınızın kırılan bölgesinin üzerine koyun. Cila yardımıyla üzerini sabitleyin. Ardından renkli bir ojeyle yeniden üzerinden geçin. Aynı talihsiz olayın tekrarlamasını engellemek için oje sürmeden önce tırnaklarınızı tırnak cilasıyla güçlendirin.
RİMELİM AKTI
Makyajınızı tamamladıktan sonra aynaya baktığınızda güzel bir kadın yerine sevimli bir panda yavrusu görüyorsanız, durumu kurtarmak için elinizin altındaki el kremine başvurabilirsiniz. Bir makyaj temizleyici mendil ya da kulak çubuğuna aldığınız bir miktar kremle göz altlarındaki fazla rimel kalıntılarını rahatlıkla ve hassas cildinizi tahriş etmeden alabilirsiniz.
FAZLA JÖLE KULLANDIM
Elbisenizi giydiniz, makyajınızı yaptınız. Artık saçlarınızı yeniden yıkamanız pek mümkün görünmüyor. En iyisi nemli bir havluyla saçlarınızı ovuşturarak saçlarınızdaki fazlalığı alabilirsiniz. Sırada saçları kurulama seansı var. Fön makinenizi soğuk seviyesine ayarlayın. Aynı tatsız durumun yeniden yaşanmaması için jöleyi avucunuzun içine alarak küçük porsiyonlar halinde saçlarınıza sürün.
KAŞLARIMI FAZLA ALDIM
Kuşkusuz ki, boyanmış bir kaş hiç olmayan kaştan daha iyidir. Bir göz kalemi ya da ince bir fırça üzerine aldığınız pudra göz farıyla kaşlarınıza arzuladığınız kavisi yeniden verebilirsiniz. Tabii ki fazla aldığınız kaşlarınız yeniden çıkana dek...

Haberin Devamı

Tenlere “Orient Express” dokunuşu

Haberin Devamı

Artık hepimiz yaz hayalleri kurmaya başladık. Ege ve güney sahillerinde de tatlı bir hareketlenme söz konusu. Antalya Xanadu Otel Shang Du Spa’da uygulanan sıra dışı masaj yöntemlerinden biri olan ve eski masaj ritüellerinden ilham alan Orient Express kombinasyonu, vücudu rahatlatmak ve canlandırmak için beş farklı masaj stilinin gücünü birleştiriyor. Spa’nın direktörü Marites Florentino’dan uygulamanın  ipuçlarını aldık:
“Bu tam bir vücut masajı olmakla birlikte içerisinde beş farklı masaj çeşidi barındırıyor. İsveç tekniği, Shiatsu, Accupressure (parmak uçları ile yapılan uygulama), Refleksoloji ve Tai masajından esinlenerek yaptığımız germe masajı. Orient Express, vücudun tümüne
uygulanıyor, bu yüzden vücudun tamamında iddialı bir teknik. Özellikle sırt ve omuzdaki tutulmalara karşı etkili. Vücudun her noktasını hedef alıyor. Diğer masaj türlerine göre çok daha detaylı.”

Her şey dahil diyet

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce kişiye özel beslenme çözümleri ile sağlıklı beslenme alanına iddialı bir giriş yapan “Rafinera”, deneyimli ekibiyle dört aşamada size özel bir beslenme programı çıkarıyor.

Diyet deneyimi yaşayan herkes, öğünlerde onu  neler bekleyeceğini biliyor: Kahvaltıda 1 kutu yağsız-tuzsuz
peyniri, 1 dilim light ekmek, domates ve salatalıkla tüketirken, öğlen yemeğinde 3 köfteyi salatayla yersiniz, akşam da 4 kaşık sebzeyi yağsız yoğurtla mideye indirip, aralara 1-2 meyve attırıp, küp küp su içtiğinizde genel bir diyet listesini tutturmuş oluyorsunuz. Kabul edelim ki, tatsız tuzsuz ve sıradan bir liste bu. Bir anlamda diyetin bedelini damak tadımızı unutarak ödüyoruz.

Haberin Devamı

Kimi zaman listeler değişse de diyet deyince hiçbirimizin aklına soyalı sebzeli krep, üzümlü balık salata, bezelye ve nane pestolu bonfile, yanında arpa şehriye pilavı gibi yemekler gelmiyor değil mi? Ama aslında bu özel yemeklerin hepsi ve daha fazlası diyetinizin bir parçası olabiliyor. Peki, ama adları bile ağzımızın suyunu akıtan bu kadar gurme lezzetleri kim hazırlayacak? Kısa bir süre önce kişiye özel beslenme çözümleri ile sağlıklı beslenme alanına iddialı bir giriş yapan “Rafinera”, deneyimli ekibi ile 4 aşamada size özel bir beslenme programı çıkarıyor:
Rafinera danışmanları beslenme ihtiyaç ve tercihlerinizi detaylı olarak öğreniyor.
Beslenme uzmanları beslenme planlarınızı oluşturuyor.
Gurme şefler size özel lezzetler yaratıyor.
Dağıtım ekibi listenizdeki her şeyi günlük olarak istediğiniz adrese ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Herkese uygun beslenme çözümleri

Şimdilik sadece İstanbul’da hizmet veren Rafinera’nın sadece kilo verme programı yok. Bunun yanı sıra 3 günlük detoks, vejeteryan beslenme programları, kendi mönüsünü yaratmak isteyenler için personel şef mönüsü ve sağlıklı bir beslenme programı takip etmek isteyen hamilelere özel programları da var. Ayrıca yakında çocuklara özel mönüler de Rafinera beslenme programları içinde yer alacak.
3 ana + 2 ara olmak üzere günlük toplam 5 öğünden oluşan beslenme paketleri, kişisel ihtiyaçlara yönelik olarak 2 ana + 2 ara (akşam öğünü dahil edilmeden) veya 1 ana + 2 ara (işyeri paketi) şeklinde de servis edilebiliyor. Yemekler önceden pişirilmiş olduğundan servis edilen birçok yemek soğuk yenmeye de uygun, sadece paketteki akşam yemeklerini ısıtarak yemeniz gerekiyor.

Zayıflamaya yardımcı pratik öneriler

Diyet yapıp kilo vermek ilk amacınız olsa da, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek, sizin için daha önemli olmalı. Diyetisyen Havvanur Yoldaş, bunun için yapılması gerekenlerin aslında çok basit olduğunu belirtiyor:
? Yemeğe başlamadan önce iki bardak su için.
? Fiziksel aktivitenizi artırın.
? Az az, sık sık ve yavaş yavaş yiyin.
? Şekere, hamur işlerine dikkat edin.
? Tam olarak doygunluk hissettiğinizde değil, açlığınız geçtiğinde yemeği bırakın.
? Kızartmaları hayatımızdan çıkarın.
? Posalı (lifli) besin tüketimini artırın.
? Öğün atlamaktan kaçının.
? Akşam yemeğini yatmadan üç saat önce sonlandırın.

Yazarın Tüm Yazıları