Sertaç Virancık
Lezizz YazarıSertaç Virancık
Basın yayın mezunu Sertaç Virancık, 1997’de Sabah gazetesinde göreve başladı. 1999 yılında Star gazetesine transfer oldu. 3.5 yıllık bir çalışma döneminin ardından vatani görevi nedeniyle mesleğe ara verdi. Askerlik dönüşü 2004 yılının mart ayında Hürriyet gazetesinde göreve başladı. Sertaç Virancık, halen Yazı işleri servisi haber merkezinde görev yapmaktadır.

    Tüm Yazıları


    Börek, ekmek ve sos fabrikalarını inceledim

    Börek, ekmek ve sos fabrikalarını inceledim

    Bu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15...

    28.06.2021
    Kahvaltımın 3 Yıldızı

    Kahvaltımın 3 Yıldızı

    Kahvaltı deyince bende akan sular durur. Günün en sevdiğim öğünüdür. Kahvaltı masası ne kadar zengin olursa o kadar fazla yediğim doğrudur. Bir çok kişi de şu an içinden “Aynı ben” diyordur. Bol çeşitli peynirler, ballar, tereyağları, kaymaklar et...

    20.06.2021
    Şişli'nin 3 nefis mekanı

    Şişli'nin 3 nefis mekanı

    Sevgili yemek severler... Sizlerden gelen mailler ve Instagram’dan yolladığınız mesajlar üzerine bu hafta dümeni Şişli’ye kırdım. Ziyaret etmemi istediğiniz iki mekana bir yer de ben ekledim. Daha doğrusu Besin Bomonti sahibi Fatih Kaya, bana ulaştı...

    31.05.2021
    Balda Çin’den sonra dünyada ikinciyiz ama...

    Balda Çin’den sonra dünyada ikinciyiz ama...

    Şifa kaynağı... Mucizevi besin... Her derde deva... Kahvaltıların vazgeçilmezidir bal. Kaşık kaşık yeriz “şifa niyetine” diyerek. Bu konuda şanslı da sayılırız. Ülkemiz bal üretiminde dünyada Çin'den sonra ikinci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise...

    25.05.2021
    Sağlıklı yaşam için organik ürünler şart

    Sağlıklı yaşam için organik ürünler şart

    Sağlığımızın önemini şu bitmek bilmeyen pandemi döneminde bir kez daha iyi anladık. Tükettiğimiz yiyecek ve içecekleri artık eskisinden daha çok önem dikkat ediyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz yıl da 100 milyar doların üzerine çıkan küresel organik gıda...

    10.05.2021
    Alışkanlıklarını değiştiren yeni nesil kahveciler

    Alışkanlıklarını değiştiren yeni nesil kahveciler

    Bu kahve garip bir içecek. Kimisine göre içecekten de öte... Öyle ki, içenin kırk yıllık hatır bulduğuna inanılır. Her gün komşusuna fal baktırmaya gideni de biliyorum, akşam yemeğinden sonra kahve içmeden uyuyamayanı da... Koyu sohbetlerin...

    03.05.2021
    Pizzanın hamuru kalın mı olmalı ince mi?

    Pizzanın hamuru kalın mı olmalı ince mi?

    Geride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre...

    27.04.2021
    Arayın, kahvaltınız evinize gelsin

    Arayın, kahvaltınız evinize gelsin

    Pandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi...

    20.04.2021