Paylaş
MALZEME
Üzeri için;
Şerbeti için;
YAPILIŞI
Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur için;
Un hariç tüm malzemeyi bir arada iyice karışana kadar yoğurmaya başlayın.
Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya devam devam edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamurunuz olacak. Gıda boyası eklemek istiyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Hafifçe unladığınız tezgaha hamuru alın ve bir merdane ile yarım cm kalınlığında hamuru açın.
Bir çay bardağı ya da kurabiye kalıbı ile hamurunuzu kesin.
Çıkan yuvarlakları yarım ay şeklinde üst üste gelecek biçimde 4 ‘lü olarak rulo halinde sarın.
Ruloyu ortadan ikiye kesin. Böylelikle 2 adet gül şeklinde hamurumuz olacak.
Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Dilerseniz güllerin orta kısmına Antep fıstığı koyabilirsiniz.
Hazırladığınız gülleri aralarında boşluk olacak şekilde tepsiye dizip, önceden ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan güllerin ilk sıcaklığı gittiğinde üzerine şerbeti döküp, şerbeti çekene kadar dinlendirin.
Şimdiden ellerinize sağlık..
Paylaş