Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Yaz sofralarının biricik lezzeti şüphesiz ki zeytinyağlılar. Hem hafif hem lezzetli bu sebzeleri daha da leziz hale getirmek için bunları yapmalısınız;
Yazdır
A
Yazı Tipi
Yazdır
A
Yazı Tipi
1
Tüm sebze ve ürünleri mevsimine uygun olarak seçin. Örneğin; kışın pırasa, baharda bakla, yazın semizotu tercih edebilirsiniz.
2
Kaliteli bir zeytinyağı kullanın
3
Zeytinyağlılar önceden kavrulmadan pişirilir. Sebzenizi ve yemeğin içerisine girecek soğan, domates, biber gibi malzemeleri çiğden ve üst üste tencereye koyun. Zeytinyağı, tuz ve dilerseniz limon dilimlerini de ilave edin.
4
Su ilave etmek yerine kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakın.
5
Domates ve soğanın bol kullanılması yemeğinizi lezzetlendirir.
6
Lezzeti artırmak için bir çay kaşığı şeker de ilave edebiirsiniz.