Fotoğraflar: Alamy/ iStock
Bu detaya çok dikkat edin! Bayatlamasını önlemenin yolu buradan geçiyor
Özenle seçtiğiniz ya da hazırladığınız yiyeceklerin uzun süre saklanması için de aynı özeni göstermek gerekir. Çoğu zaman, uygun saklama koşullarını sağladığınızı düşünseniz bile, raf ömrü kısalan ürünlere bir türlü anlam veremiyor olabilirsiniz. İşte size doğru bildiğiniz yanlışlardan oluşan saklama hataları...
Yumurtalar sabit sıcaklıkta saklanmalı
Yumurtaları neredeyse hepimiz buzdolabının kapağında saklarız. Ancak dolap sıklıkla açılıp kapandığında, kapakta bulunan yumurtalar daha kolay bayatlayabilir. Çünkü tazeliklerini koruyabilmeleri için sabit sıcaklığa ihtiyaçları vardır.
Salçalara kapakları açıldıktan sonra zeytinyağı ekleyin
Kışlık ev yapımı salçalar, içerisinde koruyucu madde bulunmadığından, kısa sürede bozulabilirler. Bu nedenle, kapakları açılmadıysa serin, ışık almayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ancak kullanıldıktan sonra mutlaka buzdolabına alınması gerekir. Ayrıca açılan konserve salçalarınızın üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek uzun süre tazeliğini korumanız mümkün.
Bakliyatları defne yaprağıyla birlikte saklayın
Nohut, fasulye, mercimek gibi bakliyatların, nemsiz bir ortamda kavanozlarda saklanması en uygunudur. Bakterilerin oluşmasına engel olmak içinse, kavanozun içine defne yaprakları yerleştirebilirsiniz.
Sarımsakları zeytinyağında bekletin
Sarımsağı da nemsiz ve ışık almayan alanlarda bekletmek önemlidir. Ancak daha uzun süre tazeliğini korumak istiyorsanız, kabuklarını soyduktan sonra, bir kavanoz içinde zeytinyağında bekletebilir ve buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem, akşam yemeklerinde de size kolaylık sağlayacaktır.