Fotoğraflar: Alamy/ iStock
Bu detaya çok dikkat edin! Bayatlamasını önlemenin yolu buradan geçiyor
Özenle seçtiğiniz ya da hazırladığınız yiyeceklerin uzun süre saklanması için de aynı özeni göstermek gerekir. Çoğu zaman, uygun saklama koşullarını sağladığınızı düşünseniz bile, raf ömrü kısalan ürünlere bir türlü anlam veremiyor olabilirsiniz. İşte size doğru bildiğiniz yanlışlardan oluşan saklama hataları...
Kuruyemişleri de dondurucuda saklayın
Kuruyemişler, uçucu yağlar açısından oldukça zengindir. Nem, ısı ve ışık bu besinlerin değerini kaybetmesine neden olur. Özellikle fındıkların, fırın veya ocak yanı gibi sıcak yerlerde saklaması, küflenmeye bile yol açabilir. Daha uzun süre taze kalması ve besin değerlerini koruması için, fındıkları ve diğer kuruyemişlerinizi dondurucuda bekletin.
Unu paketinde saklamayın
Unun ambalajı açıldıktan sonra aynı yerde muhafaza edilmesi, bakteri oluşumuna neden olur. Dolayısıyla, açılan paketlerdeki unun hava geçirmez bir kaba aktarılması gerekir.
Salçalara kapakları açıldıktan sonra zeytinyağı ekleyin
Kışlık ev yapımı salçalar, içerisinde koruyucu madde bulunmadığından, kısa sürede bozulabilirler. Bu nedenle, kapakları açılmadıysa serin, ışık almayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ancak kullanıldıktan sonra mutlaka buzdolabına alınması gerekir. Ayrıca açılan konserve salçalarınızın üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek uzun süre tazeliğini korumanız mümkün.
Avokadoları olgunlaşana kadar buzdolabından uzak tutun
Olgunlaşma sürecini geciktirdiği için avokadolarınızı da buzdolabı dışında muhafaza edin. Olgunlaşma sürecini artırmak için elmalarla birlikte saklayabilir, olgunlaştıktan sonra ise buzdolabına alabilirsiniz.
Sarımsakları zeytinyağında bekletin
Sarımsağı da nemsiz ve ışık almayan alanlarda bekletmek önemlidir. Ancak daha uzun süre tazeliğini korumak istiyorsanız, kabuklarını soyduktan sonra, bir kavanoz içinde zeytinyağında bekletebilir ve buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem, akşam yemeklerinde de size kolaylık sağlayacaktır.