Yılbaşı sofraları için Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev'den nefis bir menü
Aralık ayı geldi mi yılbaşı sofrası hazırlıkları da başlıyor. Özellikle bu yıl yeni yıla evde girileceğinden şık bir sofraya oturmak isteyenler şimdiden hem sunumuyla hem de lezzetiyle yılbaşına yaraşır tarifler için arayışa geçti. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, yılbaşı sofralarınız için mezeden tatlıya enfes tariflerden oluşan bir menü hazırladı. Yılbaşı gecesi için yemeklerinizi planlamadan önce bu menüye mutlaka bir göz atın...
Kuru erikli pancar mezesi tarifi
Mezeler sofralarımızın olmazsa olmazları... Özellikle kutlama sofralarının vazgeçilmezleri onlar. Kimimiz yoğurtlu mezelere aşığız kimimiz tahinli mezelere. Kuru erikli pancar mezesi için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Grissini tarifi
Hem atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz hem de mezelerin servisinde kullanabileceğiniz ev yapımı, katkı maddesiz, çıtır çıtır grissini'ler yapmaya ne dersiniz? Kepekli un ile de yapabileceğiniz bu grissini'lerin üzerine pişmeden önce dilediğiniz baharatı serpebilirsiniz. Afiyet olsun...
Peynir topları tarifi
Peynir sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz... Günün her öğünü her yemeğe lezzet katma potansiyeline sahip olan peynir, meze ve atıştırmalık hazırlarken de çok işe yarıyor. Dilerseniz kahvaltı sofralarını şenlendirmek için de kullanabileceğiniz peynir topları için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Osso buco tarifi
Osso buco, İtalyancada delikli kemik anlamına geliyor ve dana incik kemiğine osso buco ismi veriliyor. Bu et sert olduğu için uzun süre ağır ateşte yavaş yavaş pişirilmesi gerekiyor. Osso buco yerine tranç, nuar, gerdan gibi et parçalarını da kullanabileceğiniz tarifimize eşlik edecek risotto tarifimizi denemeyi de unutmayın...
Eton mess tarifi
Adını İngiltere'nin Eton şehrinden alan bu tatlının hikayesi çok ilginç. Pikniğe giden bir grup genç, yanlarına birkaç atıştırmalık ve Pavlova tatlısı alıyor fakat yolda giderken Pavlova düşüp parçalanıyor. Gençler tatlı ziyan olmasın diye kalan parçaları toplayıp ve plastik bardaklara paylaştırıyor. Böylece bu tatlı ortaya çıkar ve ismi "Eton mess" yani "Eton'daki karmaşa" olarak kalıyor. Ünlü İtalyan Şef Massimo Bottura'nın Oops I Dropped the Lemon Tart tatlısını da hatırlatan Eton mess'in orijinal tarifinde çilek, çırpılmış krema ve beze bulunuyor.