Haber. Şevval Şener (Lezizz) Fotoğraflar: Alamy ve Ingimage
Yerli malı yurdun malı... İşte yurdumuzun dört köşesinden en güzel lezzetler
Gençlere yerli malı ürünler kullanma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan, ülke ekonomisini güçlendirmenin önemini anlatan, tutumlu olmayı öğreten ve birlik, beraberlik duygularını pekiştiren Yerli Malı Haftası'nda anılarınızı canlandırmaya geldik…
“Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı” denince akılda canlanan o güzel günler ve yüzlerdeki tebessüm… Yerli Malı Haftası, birçoğumuzun hatıralarına okulda arkadaşlarla hep birlikte yenen keklerle, poğaçalarla, yemişlerle, meyvelerle kazınmıştır.
Gençlere yerli malı ürünler kullanma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan, ülke ekonomisini güçlendirmenin önemini anlatan, tutumlu olmayı öğreten ve birlik, beraberlik duygularını pekiştiren bu haftada anılarınızı canlandırmaya geldik…
“Niğde ve Amasya'da
Bolca yetişirim
Beni yersen
Sana vitamin veririm” dörtlüğünü bilmeyen var mı? Elma denince hemen aklımıza Amasya gelir. Amasya’nın elması bol sulu ve tatlı olur.
Bolca yetişirim
Beni yersen
Sana vitamin veririm” dörtlüğünü bilmeyen var mı? Elma denince hemen aklımıza Amasya gelir. Amasya’nın elması bol sulu ve tatlı olur.
Kullandığınız soğan Kırıkkale’de üretilen yerli üretim soğanlardan ise yemekleriniz daha lezzetli, içiniz de daha ferah olur. Ne de olsa ülkemizin topraklarında yetişen soğanlar bunlar...
Yaz aylarının ferahlatan meyvesi şeftalinin en sulusu Bursa’dan çıkar. Yerli üretim şeftalilerden sonra ithal şeftalilerin tadına bile bakmayacaksınız.
Geçtiğimiz sene İzmir’e tescillenen sakız enginarı bahar aylarında bol bol depolayıp, kış aylarında dilediğiniz zaman tüketebilmeniz için birebir…