Fotoğraflar: Alamy
Yemeklerinizi daha lezzetli gösterecek basit ipuçları
Yemekleriniz damağa olduğu kadar göze de hitap etsin...
Yapılan yemeklerin tadı kadar görünümü de önemlidir. Güzel bir sunum ile göze hitap eden ve daha lezzetli görünen yemekler insanların iştahını kabartacaktır. İşte sunacağınız yemekleri daha lezzetli göstermeniz için birkaç ipucu…
Sofranızda kullanacağınız tek bir yemek takımı yerine, farklı renklerde ve uyumda tabak ve bardaklar kullanmanız sofranızı daha güzel gösterecek ve sıkıcı bir görünümden uzak tutacaktır. Kullanacağınız tabaklar, bardaklar ya da çatal bıçak takımlarının renk bakımından iddialı fakat daha sade olması da hoş bir görünüm kazandırabilir.
Çatal bıçak servisini, tabağın yanlarına klasik bir şekilde sunmak da sıkıcı gözükebilir. Çatal ve kaşığı boş olan tabağın içine gelişi güzel koyarak sunmanız daha estetik ve doğal bir görünüm sağlar.
Sunacağınız yemeğin üzerine özenle seçtiğiniz uygun küçük yeşillikleri gelişi güzel serpebilirsiniz. Yeşillik, daha taze bir görünüm sunar. Yeşilliklerinizin küçük olmasıyla daha şirin ve taze bir dokunuşta bulunmuş olacaksınız.
Sunacağınız meyvelerinizin üzerine, su damlatmak ya da sprey yardımıyla su sıkmak meyvelerinizi daha taze gösterecektir. Bu şekilde sunduğunuz meyve az önce dalından koparılmış gibi bir his uyandırabilir ve iştah açabilir.
Porsiyonları küçük tutup tabağın boş kısımlarını da yemeğinize uygun soslarla süsleyerek göze hitap eden bir görünüm elde edebilirsiniz.
Sunacağınız tatlıları da ufak dokunuşlarla daha lezzetli gösterebilirsiniz. Örneğin; sunacağınız bir tavukgöğsü tatlısının üzerini iri parçalı Antep fıstığı ve minik gül yapraklarıyla süsleyebilir ve daha estetik bir görünüm yaratabilirsiniz. Sunacağınız tatlının yanına tatlınıza uygun bir sos damlatıp sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.