Üzümden melocana kadar çeşit çeşit üretti! Püf noktası ise...
Ordu’nun Perşembe ilçesinde babasından öğrendiği turşuculuk mesleği sayesinde 130’a yakın turşu çeşidi yapan Yasin Öztürk, yumurtadan balığa, melocandan kara yemişe, üzümden kara lahanaya kadar turşuları büyük rağbet görüyor.
Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan Hoynat Adası yakınında kurduğu tesiste bir birinden lezzetli çeşit çeşit turşular yapan Celal Öztürk, kısa sürede ününü yurt dışına kadar duyurmayı başardı.
Turşulara büyük talep olduğunu ve talebi karşılayamadıklarını belirten Yasin Öztürk, “Babam eskiden bu tesisi kurmuş, babaannemin turşularından balık yanında müşterilere sunulunca çok beğenilmiş. Turşu çeşitleri daha sonradan çoğaltmış. Babam şimdi ünlü bir turşucu, bizde mesleği kendisinden öğrendik. Şimdi kendimize ait tesisimizde tamamen organik yiyeceklerden turşu yapıyoruz." dedi.
Turşuya yoğun talep oluğunu ama kargo veya uçakla gönderemediklerini belirten Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Tesisimize gelenler buradan satın alıp götürüyorlar. Ayrıca İzmir, İstanbul ve Ankara’dan Ordu’ya uçakla gezmeye gelip, burada balık ve turşu çeşitlerimizden yiyerek geri dönen müşterilerimiz var. Mevsimin her döneminde meyve ve sebze çeşitliliğine göre turşular yapıyoruz. Çok isteyen var ancak turşuları organik yaptığımız için talebi karşılayamıyoruz, yapması uzun zaman alıyor."
‘TURŞUNUN HAZIRLANIŞI VE PİŞİRİLMESİNİN PÜF NOKTALARI VAR’
Turşunun hazırlanışı ve pişirilmesinin püf noktalarınıda anlatan Yasin Öztürk, “Turşuda biz sirke ve asit kullanmıyoruz. Doğal sirke kullanıyoruz, hiçbir mideye zararı olmuyor. Farklı bir lezzet sunuyor, turşuyu eritmiyor, raf ömrünü uzatıyor. Turşularımız içinde en fazla karayemiş ve kiraz rağbet görüyor. Yaptığımız turşular hep organik. Lezzet ve tazelik bakımından turşularımız farklı." şeklinde konuştu.
Turşudaki püf noktaları soran müşterilerimize de bunun yapılışını anlattıklarını ifade eden Öztürk: "Lezzetli turşunun birde pişirilmesi var. Pişirirken de turşularda tereyağ ve soğan kullanıyoruz. Kaşık kullanmadan havalandırarak, 5 dakika kadar pişirmek gerekiyor, bunlarda pişirmenin en önemli püf noktalarından." dedi.