Ünü tüm Türkiye'ye yayıldı, baklavayı bile unutturdu
İzmir’de, en çok tüketilen tatlılardan olan ve ünü tüm Türkiye’ye yayılan İzmir bomba tatlısı, yumuşak hamuru ve içinde bulunan bol çikolatasıyla beğeni topluyor.
Acar, bomba tatlısının sosyal medyanın da etkisiyle daha çok tanınmaya başladığını söyleyerek İzmir ile özdeşleştiğini vurguladı.
İzmir’de yenebilecek en güzel tatlardan birisinin bomba olduğunu anlatan Acar, "Bombanın İzmir ile özdeşleşmesi bizi çok mutlu ediyor, gururlandırıyor. Artık Türkiye’nin her yerinde bomba biliniyor. Vitrinlerde İzmir bombası reklamlarını görüyoruz. Bu buluşu yapan ustalarımızın emeklerine sağlık. Bu tatlının geçmişi Osmanlı tarihine dayanmıyor. Yaklaşık 10 yıllık bir mazisi var. Son zamanlarda sosyal medyanın etkisiyle daha popüler oldu. Eskiden kurabiye olarak bilinirdi. Şu an Türkiye’nin her yerinde İzmir bombası adıyla biliniyor" dedi.
İzmir’de çok sayıda yerde bulunabilen bombanın yapımının da basit olduğuna dikkat çeken Dinçer Acar, isteyenlerin evde de rahatlıkla hazırlayabilmesi için bazı ipuçları verdi. Tatlı ihtiyacını düşük maliyetle gidermek isteyenlerin bombayı tercih ettiğini söyleyen Acar, şöyle konuştu:
"Çıtır hamuru, akıcı bir çikolata içerir. İçindeki sos yani fındık kreması bombaya lezzet verir. Hamurunun da iyi tutturulması lazım. Kıvamında olup iyi dinlenirse hamur tutmuş olur. Dinlendikten sonra 30’ar gram halinde keseriz. Merdane ile açarız. Fındık kremasını yağlı kağıtta dondurucuda beklettikten sonra hamurun içine katarız. Bu şekilde evde hazırlayabilirler."
"Tezgahlarımızın görsel açıdan da zengin olmasına önem veriyoruz. Dışı beyaz, içi kakaolu krema ile hazırlanan bombanın yanında siyah hamurun içine beyaz çikolata ile de hazırlıyoruz. Frambuazlısını da yapıyoruz. Müşterilerimiz tüm çeşitleri ilgiyle karşıladı. Ayrıca doğum günü ya da farklı davetler için daha büyük boyda bomba tatlısı da hazırlıyoruz."
"Hamurun ince oluşunu ve içindeki dolgun çikolatayı seviyorum. Çay ile çok lezzetli oluyor. İzmir’in bir boyozu bir de bombası çok güzel. Ben yerken genelde çatal bacak kullanıyorum, çünkü çikolatası dolgun olduğu için akıyor."