Şeker kamışı kültürü Adana'da yeniden canlandı
Kasımda başlayıp mart ayına kadar üretiliyor, bardağı 5 TL'den satılıyor.
Bitmek üzere olan kültürü 45 yıldır yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Göde, şeker kamışı eken çiftçilerin oldukça azaldığını söyledi.
Kullandıkları makinenin dededen kalma olduğunu belirten Göde, "Dededen kalma makinemizi sanayiye götürüp ustalara tarif ederek geliştirdik ve 4 merdaneli bir makine ürettirdik. Makine, şeker kamışını eziyor biz de suyunu süzgeçten geçirip bardağını 5 TLden müşterilerimize sunuyoruz. Şeker kamışı suyuna ilgi çok fazla. Kasımda başlayıp mart ayına kadar üretimi yapılıyor. Sürekli telefon açıyorlar, ne zaman başladığımızı soruyorlar. Şeker kamışını çok fazla da eken kalmadı. Bu meslek de bitmek üzere. İnşallah sahip çıkarlar" dedi.