Nasıl başlarsa öyle gider... Haftaya güzel başlamak için 5 yemek tarifi
Bir haftaya da güneşli ilkbahar havasıyla başladık. Peki akşam yemeğinde soframız neden bu havaya uygun olmasın? “Bugün ne pişirsem?” diye düşünüyorsanız baharı evinizin içine kadar getirecek bu yemek tariflerine bir göz atın. Yapılışları da çok pratik olduğundan çalışanlar da işten eve gittiklerinde bu yemekleri kolayca yapıp yiyebilirler.
Vitamin deposu enfes kabak çorbasının tarifi bütün detayları ile aşağıda… İçindeki sütü ve yoğurduyla protein de içeren kabak çorbasını evde yapmak isterseniz ihtiyacınız olan tek şey bu tarif. İşte görüntüsünü de çok beğeneceğiniz kabak çorbası tarifi...
Fesleğen en hoş kokulu yeşilliklerden biri. Çok güçlü aromasıyla içine girdiği her yemeğin tadını değiştiren fesleğen özellikle sarımsakla çok iyi bir ikili oluşturuyor. Biz bugün bu ikiliyi köfte için sos olarak kullandık ve ortaya çok nefis bir sonuç çıktı. Köfteyi yoğurduktan sonra mümkün olduğunca dinlendirmek en iyisi ama zamanınız darsa dinlendirmeden de pişirebilirsiniz.
Bahar kapıları gümbür gümbür çalarken, tezgahlar da yeşillenmeye başladı. Mevsimin ilk habercilerinden biri enfes taze bakla olsa gerek. Dereotu, yoğurt ve taze sarımsakla birlikte servis edilen ve lezzetine doyum olmayan zeytinyağlı taze bakla tarifi hemen aşağıda…
Hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir makarna tarifi mi aramıştınız? O halde yeşil soslu makarna tam size göre. Roka, maydanoz ve fesleğenle lezzetlenen bu makarna, rengiyle, görüntüsüyle, mis gibi kokusuyla içinizi açacak, hem midenizi hem de ruhunuzu doyuracak. İşte yeşil soslu makarnanın tarifi...
Cacığın Yunan topraklarında yaşayan kardeşi caciki meze olarak tüketiliyor. Hazırlanması oldukça kolay olan cacikinin içindeki malzemeler de cacıkla aynı. Tek farkı içine su konmaması bu nedenle kıvamının daha koyu olması. Tanıdık ama farklı bir şeyler arıyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz.