Kaynak: Reader's Digest Çeviri: Sevin Turan Fotoğraflar: Alamy
Mutfak aletlerine farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak 23 ipucu
Mutfakta kullandığınız araçları sınırlandırmayı bırakın. Buradaki 23 ipucu ile sizin için mutfakta her şey daha pratik olacak.
Mutfakta işinizi kolaylaştırmak istiyorsanız, yapabileceğiniz en mantıklı şeylerden biri her zaman elinizin altında olan mutfak aletlerini farklı amaçlarla kullanmaya çalışmak. Donmuş eti eritmek için alüminyum tencerelerinizden, limon sıkmak için mikrodalga fırınınızdan faydalanabileceğinizi söylesek inanmazsınız ama doğru. Nasıl mı? İşte tüm ipuçları…
Mısır ayıklarken kek kalıbınızdan faydalanın. Kalıbın ortasındaki boşluğa mısır koçanını oturtun. Bıçakla yukarıdan aşağı kesin. Taneler kalıbın içinde toplanacak.
Kekiniz kalıptan çıkarırken parçalandıysa üzülmeyin. Onun yerine güzel bir cam kasenin içine taze krema ve meyvelerle kat kat dizip pasta olarak değerlendirin.
Pizza kesmek için kullanılan tekerlek biçimindeki bıçaklarla maydanoz, kişniş gibi otları kolayca doğrayabilirsiniz.
Galeta unu yapmak için artan hamburger ya da sandviç ekmeklerinizi kullanın. Ekmekleri parçalayıp kilitli poşete yerleştirin ve dondurun. Çıkarınca mutfak robotunda 10-15 saniye kadar çevirin. Galeta ununuz hazır.
Hamur işi yaparken tereyağını parçalar halinde eklemek yerine dondurup rendelemeyi deneyin. Hamurunuz piştiğinde çok daha ağızda dağılan bir kıvama kavuşacaktır.
Soğuk havalarda sebze meyve gibi yiyecekleri balkonda ağzı kapaklı kutularda saklayın. Böylece buzdolabınızda yer açmış ve daha az elektrik harcamış olursunuz.
Patates doğramak için elma dilimleyicinizden faydalanın. Böylece patateslerin hepsi aynı boyutlarda olur ve aynı anda kızarır.
Dondurulmuş eti çözdürmek için tezgahın üzerine metal bir tencereyi ters vaziyette yerleştirin. Poşetteki dondurulmuş eti tencerenin üzerine koyun. İçi oda sıcaklığında suyla dolu bir başka tencereyi de etin üzerine yerleştirin. Etiniz 5 ila 10 dakika içinde çözülmüş olacak.
Çilek, avokado gibi yumuşak meyveleri yumurta dilimleyiciyle dilimlerseniz hem işiniz kolaylaşır hem de tüm dilimlerin kalınlığı eşit olacağından yemeğinizin sunumu daha güzel olur.
Yumurtalı ekmek yapmak için bir kahve kupasından ve mikrodalgadan faydalanın. Kupanın dibine bir parça tereyağı koyun. Doğranmış ekmeklerle kupayı doldurun. 1 yumurta ve 3 yemek kaşığı sütü bir tutam tarçınla çırpıp ekmeklerin üzerine boşaltın. Mikrodalgada 1 dakika pişirin. Yumurtalı ekmeğiniz hazır.