Mutfakta işinize yarayacak 12 pratik bilgi
Mutfakta zaman geçirmeyi sevenler için püf noktaları vazgeçilmez. İşte mutfakta işinize yarayacak bilgiler...
Bazı insanların evde vakit geçirmekten en çok keyif aldığı yer mutfaktır. Yemek yapmak, atıştırmalıklar hazırlamak ve bunları hazırlarken sohbet etmek oldukça rahatlatıcıdır. Peki, mutfakta işinizi daha da kolaylaştıracak ve bu vakti daha keyifli hale getirecek ipuçları neler?
Eğer yemeğiniz çok tuzlu olduysa içerisine patates ekleyerek fazla tuzu patatesin emmesini sağlayabilirsiniz. Yemeği ısıtırken içine çiğ patatesi küp küp doğrayarak atın ve daha sonra patatesleri yemekten çıkarın. Patates tuzun büyük bir çoğunluğunu emer.
Bakliyatlarınızın böceklenmemesi için mutfak dolabına defne yaprağı yerleştirin. Özellikle yaz aylarında, çok güneş gören mutfaklarda ortaya çıkan böceklenme problemi için öncelikle nohut, pirinç, mercimek gibi bakliyatlarınızın içine tuz ekleyip çalkalayın ve kesinlikle vakumlu cam kavanozları tercih edin.
Buzdolabı, mutfak dolapları ya da fayans yüzeylerin daha parlak olmasını istiyorsanız sirke ve karbonat karışımını spreyli bir şişeye koyarak, bu karışımla dilediğiniz yeri silebilirsiniz. Özellikle, kimyasal ürünler yerine daha sağlıklı olan doğal ürünleri kullanmayı tercih edenler için mükemmel bir çözüm olacaktır.
Soğan doğrarken gözleriniz yanıyorsa, soğanı soyarken soğuk suyu da açın ve bu suyun yanında doğrayın. Bunun bir diğer yolu da, soğanı doğramadan önce 15-20 dakika kadar buzlukta bekletmek.