Kaynak: Doğan Burda
İstanbul’un en lezzetli mantısını yiyebileceğiniz 5 mekân
Emek Mantı – Yeniköy
Avrupa yakasında sahil şeridinin en ünlü mantıcılarından biri olan Emek Mantı, şanını ve şöhretini hak eden bir lezzet sunuyor. Özellikle gittiğinizde kıtır saray mantısını bir deneyin. Mantının hafif çıtır halinin bile ne kadar güzel olduğuna inanamayacaksınız.
Sinop Mantı – Beşiktaş
“Ben klasik mantı severim” diyenlerdenseniz sizi Beşiktaş’ta adeta bir mantı fabrikası gibi çalışan Sinop Mantı Evi’ne alalım. Kendi üretimleri mantıları bol kepçe önümüze koyan bu işletme değişik lezzetleriyle de göz dolduruyor. Özellikle cevizli mantısını denemenizi tavsiye ederiz.
Sayla Mantı – Kadıköy
Sayla Mantı Kadıköy’ün en eski lezzetlerinden biri. Tam 40 yıldır mantı severlerin gözü kapalı karnı aç uğradıkları bir mekân. Üstelik 40 yıldır da aynı lezzeti gram sekmeden sevenlerine sunmayı başarmış bir işletme. Mantı peşinde Fizan’a gidenler Sayla’ya uğramayı unutmasın.
Casita – Etiler
“Mutfağımızın klasik bir lezzeti de olsa mantıyı nezih bir ortamda yemek isterim” diyorsanız sizi Etiler’in en köklü mekânlarından olan Casita’ya davet ediyoruz. 30 yılı aşkın bir süredir müşterilerine hizmet veren Casita’da mantınızı afiyetle yiyebilir, birkaç ünlü görmenin heyecanını yaşayabilirsiniz.
Guşef Mantı Evi – Üsküdar
Anadolu yakası kesinlikle mantı yönünden çok daha şanslı bir yaka. Bu yakada birbirinden ünlü mantıcılar bulunuyor. Bunlardan biri de Guşef Mantı Evi. Üsküdar’ın uğrak mekânlarından biri olan Guşef’te, Kayseri mantısı, patatesli mantı ve peynirli Çerkes mantısı gibi çeşitleri de bulmak mümkün.