İlk kez Diyarbakır'da üretildi! Ünü sınırlarını aştı
Diyarbakır’a has patentli soğuk baklava, dünyanın dört bir yanına yayıldı. Yılda 180 ton üretiliyor, 2 milyon 400 kişi bu baklavadan tadıyor.
Diyarbakır'da 30 yıla aşkındır tatlı sektöründe öncü olan bir pastane tarafından patentli olan soğuk baklava Diyarbakır’da gün yüzüne çıktı ve dünyaya yayılıyor.
Yılda 180 ton üretilen soğuk baklava 2 milyon 400 kişiye ulaşıyor. İşletme sahibi Yılmaz Elaldı, soğuk baklavayla bir devrim yaptıklarını dile getirerek, dünyaya yeni bir tat kazandırdıklarını söyledi.
Son dönemlerde trendini yüksekte tutuğumuz soğuk baklavamızın ünü dünyaya yayıldı. Dünyanın her yerinde soğuk baklava dediğimiz zaman akla biz geliyoruz.” dedi.
Elaldı, “Normalde baklavayı 3 dilim yiyen soğuk baklavayı 6 dilim yerse kesmez. Şeker olmadığı için şeker hastaları çok rahat yer. Herkes soğuk baklava yapar ama biz orijinalini yapıyoruz.
Alanlar böyle bir tat olmadığını özellikle söylüyorlar, bizde bu keyifle işimizi daha iyi bir şekilde yapıyoruz. Onlar çok fazla pahalı satıyorlar biz değerinde satıyoruz, herkes gelip çalışmalarımızı görebilir temizliği kontrol edebilir, içerisinde neler kullandığımızı da görebilirler” diye konuştu.