Her sabah geliyorlar, kahvaltıda yiyorlar
Siirt’te gece saatlerinde büyük bir emekle hazırlanarak özel yapılan kuyularda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, yaklaşık bir asırdır kentin vazgeçilmeyen lezzetleri arasında yer alıyor. Bu tada yurt dışından bile rağbet gösteriliyor.
Özel yapılan kuyularda ateşte yaklaşık 1,5- 2 saatte pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabına yurt dışından da yoğun talep gösteriliyor.
Kayaalp, “Yaz kış bu yemeği Siirt halkına sunmaktayız. Tabi ki Türkiye’nin her yerinde Siirtli hemşehrilerimiz var. Yurt dışında da olsun bu hemşehrilerimiz büryan özlemi çektiği vakit Siirt’te geliyorlar” dedi.
Kayaalp şöyle devam etti: “Ayrıca büryanı yurt dışına Türkiye’nin çeşitli illerine de göndermekteyiz. Bunu bir müddet şokladıktan sonra yurt dışına veya Türkiye’nin farklı illerine göndermekteyiz. Büryan kebabımız yurt dışında da büyük bir rağbet gördü. Yurt dışına gönderdiğimiz büryanların tadına bakanlar tekrar tekrar istiyorlar.”
İstanbul’da yaşan Gülten Demir adlı müşteri, büryandaki lezzetin hiçbir yemekte olmadığını söyledi. Demir, “İstanbul’dan geliyorum. Siirtliyim. Büryanı orada da yiyorum ama buradaki büryan gibi değil. Buradaki lezzet bambaşka. Herkese tavsiye ederim” diye konuştu.