Ghee yağı nedir, nasıl yapılır? Ghee yağı nerelerde kullanılır? İşte adım adım yapım aşamaları
Ghee yağı yapımı merak edilen konulardan biri. Arındırılmış tereyağı olarak da bilinen ghee yağı oda sıcaklığında da uzun süre muhafaza edilebiliyor. Peki ghee yağı nedir, nasıl yapılır? Ghee yağı nerelerde kullanılır? İşte ghee yapımı ve kullanım alanları...
Ghee yağı, inek sütünden yapılmış tereyağından elde edilen, yağın en doğal ve katkısız halidir.
Sade yağ olarak da bilinen Ghee, Hindistan'da ortaya çıkmıi ve Orta Doğu mutfağında da kullanılmıştır.
Sade yağ olarak da bilinen Ghee, Hindistan'da ortaya çıkmıi ve Orta Doğu mutfağında da kullanılmıştır.
GHEE YAĞI NASIL YAPILIR?
Ghee yağı, belli bir ısıda ısıtılan tereyağının içerisindeki sütün arındırılmasıyla elde edilmektedir. Uzun süre ısıtılan tereyağı köpürür ve rengi koyulaşır. Ancak bu durum ghee yağında meydana gelmez.
Ghee yağı yapılış aşamaları ise şu şekildedir:
Tereyağını bir tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
Erime esnasında oluşan köpükleri süzgeç veya kaşık yardımıyla alın.
1 saat sonra kadar yağın içerisinde bulunan tortular dibe çöker. Bu sırada ocaktan alıp dinlenmesi için kenarda bekletin.
Daha sonra dinlenen yağı bir süzgeçten geçirip tereyağına doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Ghee yağı yapılış aşamaları ise şu şekildedir:
Tereyağını bir tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
Erime esnasında oluşan köpükleri süzgeç veya kaşık yardımıyla alın.
1 saat sonra kadar yağın içerisinde bulunan tortular dibe çöker. Bu sırada ocaktan alıp dinlenmesi için kenarda bekletin.
Daha sonra dinlenen yağı bir süzgeçten geçirip tereyağına doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.