Evde sucuk tarifi: Kasap sucuk nasıl yapılır? Kurban etinden sucuk yapımının kolay ve pratik yolları
Kurban etini değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri de sucuk yapımı. Kahvaltı sofralarının her daim sucuğu evde katkısız olarak hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız kasap sucuklarıyla da pek tarife nefis bir tat katabilirsiniz. Peki Kasap sucuk nasıl yapılır? İşte kurban etinden sucuk yapımının kolay ve pratik yolları
Evde sucuk hazırlarken bazı püf noktalara dikkat edilmesinde fayda var. Sucuk yapımında kullanılacak et taze çekilmiş ve yağlı olmalı. Baharat ve tuz dengesini damak tadınıza göre ayarlamak için de ufak bir parça tavada yaparak deneyebilirsiniz.
Sucuk harcını doldurmak için dana bağırsağı yerine streç film de kullanabilirsiniz. Ancak bağırsak gözenekli bir dokuya sahip olduğu için etin içindeki nemin yavaş yavaş dışarı atılmasını sağlar. Streç filmde ise bu mümkün olmadığı için az miktarlarda yapmak ve uzun süre dışarıda bırakmamak daha doğru olabilir.
Sucuk harcını doldurmak için dana bağırsağı yerine streç film de kullanabilirsiniz. Ancak bağırsak gözenekli bir dokuya sahip olduğu için etin içindeki nemin yavaş yavaş dışarı atılmasını sağlar. Streç filmde ise bu mümkün olmadığı için az miktarlarda yapmak ve uzun süre dışarıda bırakmamak daha doğru olabilir.
Ev yapımı sucuk sıcak havalarda 3 günde, soğukta ise 7 günde olgunlaşır. Bu sürede bağırsağın içinde oluşan boşlukları iğneyle delerek söndürebilirsiniz. Aksi takdirde hava boşlukları sucuğun bozulmasına yol açabilir. Sucuğun dış yüzeyinde küflenme olursa, sirkeli bir bezle 3-4 günde bir temizleyebilirsiniz.
Ev yapımı sucuğu 3 haftadan fazla beklettiğinizde sertleşmeye başlar. İçinde koruyucu madde olmadığı için çok fazla sucuk tüketmiyorsanız çok büyük miktarlarda yapmamaya özen gösterin.
Ev yapımı sucuğu 3 haftadan fazla beklettiğinizde sertleşmeye başlar. İçinde koruyucu madde olmadığı için çok fazla sucuk tüketmiyorsanız çok büyük miktarlarda yapmamaya özen gösterin.
EV YAPIMI SUCUK TARİFİ
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı
1,5 kg yağlı dana kıyma
3,5 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber
1,5 tatlı kaşığı sumak
3,5 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
3 tatlı kaşığı yeni bahar
4,5 tatlı kaşığı kimyon
1 baş sarımsak
4,5 tatlı kaşığı karabiber
3,5 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
İki kere çektirdiğiniz kıymaya; toz biber, yeni bahar, kimyon, karabiber ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Karışımı streçle kaplanıp en az 8-10 saat buzdolabında dinlendirin.
Kuru bağırsakları ılık, sirkeli suda 1 saat bekletin ve ıslatın, içini sirkeli su ile temizleyin. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içini, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurun.
İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serin bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır.
Kuru bağırsakları ılık, sirkeli suda 1 saat bekletin ve ıslatın, içini sirkeli su ile temizleyin. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içini, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurun.
İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serin bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır.