Dünya bir ev olsa mutfağı Gaziantep olurdu... İşte Gaziantep'ten nefis yemek tarifleri
Türkiye'de yemek denince akla ilk gelen şehirdir Gaziantep. Haksız da değildir bu tanınmışlık çünkü Gaziantep'te yiyeceğiniz her şey birer lezzet deposudur. Sizin için Gaziantep mutfağından enfes tarifler derledik. Afiyet olsun...
Nohut dürümü tarifi
Türkiye'nin lezzet başkenti Gaziantep'in kebapları kadar meşhur olan ve çok sevilen lezzeti nohut dürümü, et yemeyenlerin dürüm keyfi yapması için en uygun lezzetlerden. Haşlanmış nohut, yeşillikler ve baharatlarla yapılan nohut dürümü bir sokak lezzeti olarak bilinse de evde de kolayca yapılabilir. İşte nefis nohut dürümünün tarifi...
Şıhıl mahşi (Kabak mıhşısı) tarifi
Görüntüsü bildiğiniz kabak dolmasına benziyor ama lezzeti çok farklı. Hatay, Kilis, Gaziantep gibi güneydoğu illerimizin mutfaklarında çok sık karşımıza çıkan şıhıl mahşi ya da bir diğer adıyla kabak mıhşısı, farkını kabakların çiğden değil, kızartılarak doldurulmasıyla yaratıyor. İç malzemeleri de klasik kabak dolmasından farklı olan şıhıl mahşi tarifimiz aşağıda…
Simit kebabı tarifi
Simit kebabı Gaziantep'in en sevilen, en benzersiz lezzetlerinden biri. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesi. Bu kadar anlatımdan sonra tadına bakmazsanız olmaz, değil mi? Haydi siz de deneyin.