Dünya bir ev olsa mutfağı Gaziantep olurdu... İşte Gaziantep'ten nefis yemek tarifleri
Türkiye'de yemek denince akla ilk gelen şehirdir Gaziantep. Haksız da değildir bu tanınmışlık çünkü Gaziantep'te yiyeceğiniz her şey birer lezzet deposudur. Sizin için Gaziantep mutfağından enfes tarifler derledik. Afiyet olsun...
Beyran tarifi
Beyran birçok yörede yapılan ve sevilen bir tarif. Ancak Gaziantep'in tescilli lezzeti olarak biliniyor. Biz de sizin için Gaziantep usulü beyran tarifi hazırladık. Oldukça lezzetli ve doyurucu bu yemeği evde de denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Börek çorbası tarifi
Soğuklar kapıya dayanmışken sıcak bir çorba içimizi ısıtmak için ihtiyaç duyduğumuz yemeklerin başında gelir. İşte bu çorba da onlardan bir tanesi. Gaziantep'e özgü börek çorbası hem içinizi ısıtacak hem de içindeki hamur sayesinde karnınızı kolayca doyuracak. Mutlaka denemelisiniz. İşte börek çorbası tarifi....
Ekşili ufak köfte tarifi
Et sevenler için harika bir tarifimiz var. İçinde hem köfte hem de etin bulunduğu aynı zamanda nohut da olan ekşi bir tarif. Gaziantep'e özgü bu yemeğin yapımı meşakkatli olsa da buna değecek bir lezzet ortaya çıkıyor. Mutlaka denemelisiniz. İşte ekşili ufak köfte tarifi...
Köy kahkesi tarifi
Çayın yanında harika giden bir tarifimiz var. Gaziantep'e özgü bu tarif aynı zaman da tescillenmiş bir lezzet. Uzun süre saklansa bile bayatlamaması da sevilen bir özelliği. İşte nefis köy kahkesi tarifi... Şimdiden afiyet olsun.
Katmer tarifi
Gaziantep deyince aklımıza gelen ilk tatlı baklavadır ama katmerin de yeri ayrıdır. Hem çok hafif hem de çok lezzetli bir tatlıdır katmer. Her yerde güzel yapanı bulamazsınız. İçine gerçek Antep fıstığı da kondu mu tadından yenmez. Bu lezzeti evde de denemeniz için size bu tarifi hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Pirpirim aşı tarifi
Hem et hem de sebze sevenlere özel bir yemek var sırada... Gaziantep yöresine ait pirpirim aşı içinde bir çok sebzeyi barındırdığı için oldukça sağlıklı bir yemek haline geliyor aynı zamanda içinde et oluşu doyurucu bir yemek yapıyor.
Şiveydiz tarifi
Gaziantep mutfağına özgü harika bir tariftir şiveydiz. Genellikle ilkbahar mevsiminde özellikle de nisan ve mayıs aylarında sıkça yapılır. İçinde bulunan soğan ve sarımsak doğal antibiyotik etkisi yaratır. Yapımı zor olsa da buna değecek olan bir lezzettir. İşte nefis şiveydiz tarifimiz....
Öcce tarifi
Un, yumurta, soğan ve baharatlarla yapılan öcce için bir nevi mücver desek yanlış olmaz herhalde. Üstelik çok hafif olduğu için öcce kahvaltılarda da diğer öğünlerde de yenebilir. İşte basit ve pratik öcce tarifi…
Alaca çorba tarifi
Buğday, nohut ve mercimeğin tarhun otunun enfes aromasıyla buluştuğu leziz bir çorba, alaca çorba. Gaziantep’in zengin mutfağından çıkan alaca çorba o kadar doyurucu ki yalnızca bu çorbayla bir öğünü geçirmeniz mümkün. Hazırlanması oldukça pratik olan alaca çorbayı denemek isterseniz, tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Şileki (Şilke) tarifi
Şileki ya da şilke, Gaziantep’ten Hakkari’ye geniş bir coğrafyada yapılan ve zevkle tüketilen bir tür hamur tatlısı. Pekmezle yapılan bir şerbete bulanmış kreplerden oluşan bu tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilir, zevkle ve sağlıkla tüketebilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken şileki tatlısının tarifini aşağı bırakıyoruz. Şimdiden elinize sağlık!
Zeytinli börek tarifi
Gaziantep mutfağına ait nefis bir yöresel lezzet olan zeytinli börek tadına bir kez varınca, yemeye doyamayacağınız yemeklerden. İçindeki taze soğanı ve taze sarımsağıyla tam bir ilkbahar lezzeti olan zeytinli börek çok da besleyici ve doyurucu. Farklı bir börek tarifi arayanların mutlaka denemesi gereken zeytinli böreğin tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka denemelisiniz…
Nohut dürümü tarifi
Türkiye'nin lezzet başkenti Gaziantep'in kebapları kadar meşhur olan ve çok sevilen lezzeti nohut dürümü, et yemeyenlerin dürüm keyfi yapması için en uygun lezzetlerden. Haşlanmış nohut, yeşillikler ve baharatlarla yapılan nohut dürümü bir sokak lezzeti olarak bilinse de evde de kolayca yapılabilir. İşte nefis nohut dürümünün tarifi...
Şıhıl mahşi (Kabak mıhşısı) tarifi
Görüntüsü bildiğiniz kabak dolmasına benziyor ama lezzeti çok farklı. Hatay, Kilis, Gaziantep gibi güneydoğu illerimizin mutfaklarında çok sık karşımıza çıkan şıhıl mahşi ya da bir diğer adıyla kabak mıhşısı, farkını kabakların çiğden değil, kızartılarak doldurulmasıyla yaratıyor. İç malzemeleri de klasik kabak dolmasından farklı olan şıhıl mahşi tarifimiz aşağıda…
Simit kebabı tarifi
Simit kebabı Gaziantep'in en sevilen, en benzersiz lezzetlerinden biri. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesi. Bu kadar anlatımdan sonra tadına bakmazsanız olmaz, değil mi? Haydi siz de deneyin.