Denizli'nin yöresel lezzetlerini merak edenler için enfes tarifler
Denizli, tarihi ve doğal güzellikleriye ziyaretçilerinin başını döndüren şehirlerimizden biridir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrimizin mutfağını da merak ediyor musunuz? Enfes yöresel lezzetleriyle Denizli mutfağının en güzel örneklerini sizin için hazırladık. Bu tarifleri kaçırmayın...
Topalak tarifi
Hem bakliyat hem de etin bir arada olduğu bir tarif arıyorsanız topalak tam size göre. Denizli mutfağına ait topalak yemeği küçük kıyma topları ve nohudun buluşmasıyla oluşuyor. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi denemeden geçmeyin. Şimdiden afiyet olsun.
Çiğ dolma tarifi
Denizli mutfağından leziz bir yemek olan çiğ dolmaya aslında pek de yabancı değilsiniz. Klasik biber dolmasına benzetilse de farklıları bulunuyor. Kuru patlıcan ile yapılması, harcına bulgur eklenmesi ve yağda kızartılmasıyla diğer dolmalardan ayrılıyor. Yapımı oldukça basit ve doyurucu olan çiğ dolmasını yoğurtla servis ederseniz tadından yenmez.Şimdiden afiyet olsun...
Susuz kuru kuzu kapama tarifi
Denizli'ye özgü susuz kuru kuzu kapama yemeğine et sevenler bayılacaklar. Pişme süresi biraz uzun olmakla birlikte hazırlanışı bir hayli basit. Akşama ne yemek yapacağınıza hala karar veremediyseniz bu tarif size iyi bir fikir olabilir. İşte susuz kuru kuzu kapamanın malzemeleri ve tarifi...
Tütsülenmiş yoğurt tarifi
Tütsülenmiş yoğurt aslında Denizli mutfağına ait benzersiz bir yöresel lezzet. Yoğurdun mayalanma aşamasında süt önce yakılıyor ardından yanık sütün üzerinde yoğurt mayalanıyor. Ancak siz bu lezzeti evde daha kolay nasıl yapabilirim diye merak ediyorsanız ev yapımı tütsülenmiş yoğurt tarifimiz sizin için geliyor.
Sucuklu un karıştırması tarifi
Pazar kahvaltılarınız için harika bir tarifimiz var. Sucuklu yumurta yapmak istiyorsanız ama evde yumurta kalmamışsa üzülmenize gerek yok. Sucuklu un karıştırması onun yerini tutacaktır. Denizli'de yapılan bu tarifi artık siz de evinizde yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Meneviş yoğurtlaması tarifi
Yemeklerin yanında harika gidecek bir tarifimiz var. Denizli mutfağın ait meneviş yoğurtlaması farklı bir meze arayanlar için güzel bir seçenek olabilir. Adını çitlembik ağacının taze filizlerinden alan bu tarif yapımı kolay ve içinde birçok sebzenin olmasıyla da vitamin kaynağı. Şimdiden afiyet olsun...
Tavuk göveç tarifi
Akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız size göre nefis bir tarifimiz var. Yapımı basit ve evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanan tavuk göveç… Denizli mutfağında bu yemeğe tavuk göveç dense de yaygın olarak güveç olarak biliyoruz bu yemeği. İster fırında isterseniz de ocakta pişirebileceğiniz bu tavuk göveci mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Göce aşı tarifi
Denizli mutfağına ait olan göce aşı birçoğunuzun adını ilk defa duyacağı bir tarif olabilir. Yapımının kolay olması ve malzemelerin her evde kolayca bulunabilmesi de bu yemeği en yakın zamanda denemeniz için başlıca sebeplerden. Göce aşını çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden afiyet olsun.
Çaput pilavı tarifi
İçinde asma yaprağı ve koruk suyu bulunan son derece leziz ve farklı bir yemek çaput pilavı. Denizli mutfağının az bilinen bir yöresel lezzeti olan çaput pilavının tadına bakmak için illa Denizli’ye gitmenize gerek yok. Bu yemeği kendi mutfağınızda yapıp yemek isterseniz bu tarifimizi çok beğeneceğinizden eminiz.
Börülce böreği tarifi
Denizli'nin geleneksel mutfağından bir tarif ile karşınızdayız. Zevkle yiyeceğiniz börülce böreği benzerlerinden biraz farklı ve hazırlanması oldukça kolay. Tek yapmanız gereken yufkaları ufalayıp börülceyle birleştirmek. Ara öğünlerde veya çayın yanında güzel giden bu tarifi bizce denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Bahar gevreği tarifi
Karnınız acıktıysa ve yemek yapmakla uğraşmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Denizli'ye özgü bahar gevreğinin hem malzemeleri her evde bulunabiliyor hem de yapması oldukça kolay. Sizin de deneyebilmeniz için tarifi ve malzemeleri aşağıda sıraladık. Şimdiden afiyet olsun.