10 çeşit bitkiyle yapılıyor, hastalıklara karşı birçok kişinin tercihi
Bursa'da yüzlerce yıllık tarifle yapılan Osmanlı çayı, grip mevsiminde vatandaşların en önemli silahlarından biri haline geldi.
Bu çayı içinler gribal enfeksiyonlardan kendilerini korurken, ayrıca birçok hasta da şifa bulmak için Osmanlı çayını tercih ediyor.
Şifalı olduğu kadar leziz de olan çayı içmek için şehir dışından gelenler de oldukça fazla. İnsana ferahlık veren çay gribe karşı oldukça etkili.
Osmanlı çayını hazırlayan Ali Terzioğlu, "Osmanlı çayımız tam bir şifa kaynağı. İçinde zencefil, havlıcan, hibisküs, ıhlamur, karanfil, limon, portakal, tarçın, elma ve kekik bulunuyor. Çayımız şifalı olduğu kadar lezzetli de. Bu karışım Osmanlı'dan geliyor. Biz de bu şifalı çayı devam ettiriyoruz. Bilhassa kış aylarında gribe ve soğuk algınlığına karşı vatandaşlar rağbet gösteriyor. Buraya insanlar şifa bulmaya geliyor. Bu çayı içenler lezzetini çok beğeniyor. Hazırladığımız çayı çiçek balıyla servis ediyoruz. Şeker yerine balla tatlandırıyoruz. Osmanlı zamanında nasıl tüketiliyorsa şimdi de aynı şekilde müşterilere ikram ediyoruz" dedi.