Kürk: Cinayetin giyilebilen halidir

Son zamanlarda yine kürk modası aldı yürüdü. Oysa ki o kürkler için hayvanlar canlı canlı yüzülerek katlediliyor. Köşenizde kürk giyen kişileri hayvanlara yapılan bu zulümden haberdar ederseniz, belki caydırıcı olursunuz.

Haberin Devamı

Güzin Hanım, son zamanlarda yine kürk modası aldı yürüdü. Kürk ve deri endüstrisinde artık her yıl milyonlarca kedi ve köpek de sokaktan toplatılarak canlı canlı yüzülüyor. Tabii bu arada çakal, vaşak, karakulak, leopar, kunduz, misk faresi, su samuru, rakun ve fok gibi birçok hayvan da tuzaklarla yakalanıp çiftliklere tıkılmak suretiyle, bel kemiği ve boyun kırma, kesme, tel ile boğma, asma, vajinadan elektrik verme ve kimyasalla zehirleme gibi zalim süreçlerden geçirilerek vahşice katlediliyor.
Kısaca kürk ve kürk çiftliklerinde üretilip, orada doğup ölümü bekleyen hayvanlar daha kaliteli ve kalın kürk elde edilmesi için daracık kafeslerde aç, susuz soğukta bekletiliyor. Ardından hayvanların canlı canlı kürkleri yüzülüyor.
Doğal hayatta özgürce yaşayan hayvanlar ise kimi zaman ayağından kimi zaman burnundan kapana yakalanıyorlar ve korkunç acılı bir bekleme sürecinin ardından canlı canlı derileri yüzülüyor.
Ve tabii günümüzde artık yalnızca yaban hayvanları değil, sokak hayvanları da, yani kedi ve köpekler de kürkleri için sokaktan (ya da barınaklardan) toplatılıyor, kaynar suda haşlanıp, bütün kürk hayvanlarında olduğu gibi acımasızca canlı canlı yüzülerek katlediliyorlar.
Deri endüstrisinde kesilen hayvanların vakit kaybetmeden yüzülmeye gönderildiği için, hayvanların bilincinin hâlâ açık olduğu da biliniyor.
Köşeniz çok okunuyor ve ses getiriyor. Bu nedenle kürk giyen kişilerin hayvanlara yapılan bu zulümden haberi olup, kürk giymekten kaçınmalarını sağlamak için bu konuyu yazmanız belki caydırıcı olacaktır.
Rumuz: Kürke hayır

Haberin Devamı

Ben hâlâ kürk giyen, kürklü aksesuvarlar kullanan (ki kedi ve köpek kürkleri bu amaçla kullanılıyor, örneğin yakalar, eldivenler, terlikler, oyuncaklar gibi...) kişilerin, bu kürklerin nasıl elde edildiğinden habersiz olduğuna inanıyorum.
Çünkü zaman zaman bu konuda uyardığım insanlar genellikle bu kürkleri sahte, suni kürk sandıklarını söylüyorlar. Ama sırtlarına hakiki kürkü geçirip, bununla da gurur duyan hanımlara, bu kürklerin hayvanların canlı canlı soyularak elde edildiğini tekrar tekrar söylemek ve yazmak bir fayda sağlar mı bilmiyorum.
Bugün artık tekstil endüstrisi o kadar ilerledi ki, hazırlanan suni kürkler hakikisinden kolay kolay ayırt edilemiyor ve hepsi de o kadar şık, o kadar ısıtıcı oluyor ki. Neden onları giymezler de, illa sırtlarında yüzlerce hayvanın ıstırabını taşımak isterler, anlamak mümkün değil.
Hele bunlar içinde hâlâ “kedi köpek besliyorum, ben de hayvanseverim” diyenleri gördükçe, ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

Haberin Devamı

İzmit’te sokak hayvanlarına ne oluyor?

İzmit’te başıboş köpekler belediye tarafından toplanıyor.
Son bir ayda 157 sokak köpeği toplandı. Kaldı ki küpeli hayvanlar da alınıyor.
Haftada bir gün, 10 km’lik alanlarda sokak hayvanlarını besleme ve takibi yaparım.
Takibe aldığım bu alanlarda, her gün en az bir kez hayvan toplama araçlarıyla karşılaşıyorum. Ve hayvanların eksildiğine şahit oluyorum.
Toplanan hayvanların akıbetlerinin araştırılması ve alındıkları alanlara geri bırakılmalarının sağlanması için lütfen belediye başkanına mesaj atınız.
Hamiyet Şahin

Yazarın Tüm Yazıları