Kötü oyun iyi sonuç

KUPA Gazisi iki büyük takımın mücadelesinde iyi başlayan taraf Trabzonspor’du. Topa hakim olan, oyunu yönlendiren ve çabuk hücum düşüncesinde olan Trabzonspor’da bunu sağlayan orta sahada G.Saray’a yaptıkları baskı ve sonrasında rahatsız edilmeden kullandıkları toplardı.

Haberin Devamı

Bordo mavili takımın daha rahat olması ve daha istekli oyunu ile G.Saray’ın gergin hali ve öndeki ikilinin hiç yardım etmemesi sonucu ortaya çıkan kötü oyun ilk yarıda göze çarpan önemli etkenlerdi. G.Saraylı oyuncuların genelindeki stres hali maça bolca top kaybı, oyundan kopuk bir görüntü ve sinirlilik olarak yansıdı. G.Saray’ın kendi sahasında, hatta ligde oynadığı en kötü oyundu Trabzonspor maçı. Sarı kırmızılı ekibi lider yapan iyi ve etkili pas, organize olma ve rakibe baskı gibi özelliklerden hiçbiri sahada yoktu. Hal böyle olunca G.Saray da sahada yoktu.

ÇILGIN FİNAL

Maçın son 15 dakikası her açıdan şaşırıtıcı idi. Trabzonspor’un çok erken ceza sahasına kadar çekilmesi, G.Saray’ın tempo yapmadan baskı kurması, her iki hocanın oyuncu değişiklikleri gibi sebebi ve sonucu ilginç  bir son bölüm oynandı. G.Saray’ın maçta 1 puan alması oyuna bakınca iyi bir sonuç olarak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FORVETSİZ OYUN

G.Saray’ın en büyük problemi ileri ucunda idi. Özellikle Baros’un  bitik hali ve eksik bırakan oyununa Necati de eşlik edince G.Saray,  önde hiç etkinliği olmayan bir takım oldu. Dolayısıyla maçta oyunu kurması, pozisyon hazırlaması ve gol atması gereken orta saha oyuncuları  oldu. Baros’un fizik gücündeki kötülüğün ötesindeki inanılmaz özgüven kaybı önemli pozisyonların kolayca harcanmasına sebep oldu. Hiç oynamayan Mehmet Batdal’ın bile iyi işler yapması sanırım Baros’un durumunu ortaya koyuyor.

ELMANDER OLMAYINCA...

1 Rakip defans rahat oynuyor ve oyuna toplu topsuz katılıyor.
2 Melo-Selçuk önde top isteyen ve saklayan olmayınca yana oynuyor.
3 Önde pres yapılmayınca oyun orta sahanın üstüne daha çok biniyor.
4 Takım öne çıkamayınca defans iyice geri yaslanıyor ve çıkamıyor.
5 Galatasaray’da kabullenmişlik görüntüsüne reaksiyon gösteren olmuyor.

Yazarın Tüm Yazıları