Korku imparatorluğu

CARLOS Carvalhal’in sahaya sürdüğü 11, rakibin özelliklerini ve etkili yanlarını düşünerek seçilmiş bir kadroydu.

Haberin Devamı

G.Birliği’ni kalabalık ve koşan orta sahası ile durdurup, hızlı oyunla etkili olmanın planlarını yapan Carvalhal, bunu 2 sebepten dolayı yaptı.
 G.Birliği’nin mücadele gücünü ve iki kenarında oynayan etkili Hurşut-Soner ikilisini orta sahada bitirmek.
 Simao olduğu zaman düşen mücadele ve daha önemli olan Braga maçı Carvalhal’in tercihlerinde başrol oynayan etkenlerdi.
 Peki tamam da bütün bu sebepleri ve sahada oynanan oyunu görüp büyük resme bakınca ortaya bir “korku” fotoğrafı çıkmıyor mu? Kendi saha ve seyircisi önünde oynayan Beşiktaş, rakipten bu kadar çekinir ve bütün oyununu rakibe göre mi kurar? O zaman sonuçta rakibin sana izin verdiği kadar oynarsın ve yine de önlem alamazsın.
Herve Tum’un atılan topları almasını engelledin mi? Hayır.
G.Birliği’nin iki kanadı kullanmasını engelledin mi? Hayır.
Orta sahada rakipten daha fazla topa sahip oldun mu? Hayır.
Çabuk oynayıp rakip alanda çoğalıp pozisyon buldun mu? Hayır.

Haberin Devamı

1 DEĞİŞİKLİK...

Beşiktaş, ilk yarısında korkular, hatalar ve yanlışlar olan bir maç  oynadı. Carvalhal, Simao’yu oyuna aldı ve her şey değişti. Bunu sağlayan Simao’nun süper oynaması da değildi. Bunu sağlayan;
1- Carvalhal oyuna Simao’yu alarak rakibine kazanmak istediğinin mesajını vermesi.
2- Simao değişikliğinin sadece rakibe değil takımına da kazanmak istediğinin anlatmasıydı.
Yani korkutuğunu belli eden Carvalhal 1 değişiklikle her şeyi lehine çevirmeyi başardı.

SİYAH-BEYAZ...

Siyah yarıda kontrol eden taraf olan Beşiktaş, Beyaz yarı kontrolden çıkmış derecede iyiydi.  Siyah yarıda topun neredeyse uğramadığı kanatlar Beyaz yarıda gol ortalarıyla coşmuştu. Siyah yarıda korkan ve çekinen Beşiktaş, Beyaz yarıda korkudan panik yaptıran Kartal oldu. Siyah yarıda Almeida’yı yalnız ve bırakan Beşiktaş, Beyaz yarıda rakip defansı çaresiz bıraktı. Siyah yarıda Fernandes’i sıradanlaştıran oyun, Beyaz yarıda Fernandes’i  sıradışı hale getirdi.

ZAYIF HALKA...

ERSAN: Kesinlikle iyi ve özellikli bir oyuncu. Sakatlığını görüntü olarak atlatmış ama fizik açısından ciddi eksikliği var. Ersan’daki sıkıntıları ortaya çıkaran karşısında oynayan kuvvetli Herve Tum oldu.
CENK: İnanılmaz kurtarışlar kadar inanılmaz hatalar da yapacak geniş yelpazede kalecilik yapan bir oyuncu. Ama Beşiktaş gibi bir takımda iyi ile kötü arasındaki makas bu kadar olmaz, olmamalı.
DEFANS: Pozisyon hatasına eklenen bireysel hataları belki G.Birliği  değerlendiremedi ama bu kadar fazla hatayı başka takımlar affetmez.

Yazarın Tüm Yazıları