Kopyaya önlem!

ÖSYM Başkanı Ali Demir GSM operatörlerine “Sınav süresince iletişimi kesmenizi istiyoruz” diye mektup yollamıştı ya.

Haberin Devamı

Sonra istek operatörler tarafından geri çevrilmişti tabii.
İşte bu akıllara ziyan hadise pazar günkü sınavdan önce yapılan aramaların görüntüleriyle birleşince tam bir şenlik olmadı mı, sorarım sana sevgili lise son Habitus okuru.
Valla sizi bilmem, beni bu olaylardan sonra artık hiçbir şey şaşırtamaz bu memlekette.
“Artık sokakta amuda kalkarak yürüyeceğiz”, “Henüz düşünmediğiniz bazı cümleleri düşünme ihtimaliniz olduğu için bizi dava edebilirler” ya da, ne bileyim, “Artık insanlar üç gözlü doğacak” filan deseniz, şaşırmam.
Birileri birkaç saatliğine cep telefonlarını “kapattırsaydı” da şaşırmazdım.
Bence insanlar yavaş yavaş çıldırıyor, ona artık bir şüphem kalmadı.
Şimdi, bugüne dek kopyaya yeltenen birtakım kendini bilmezler yüzünden oldu bu saçmalıklar lakin “kopyaya önlem” olarak “telefonlar çalışmasın” diye mail atmak nedir be kardeş??
Tam “gülerler adama” denen türden bir hadise. (Duyup da gülmeyen pek olmadı zaten.)
Sayın ÖSYM Başkanı’na buradan sesleniyorum.
Ne sınav girişinde yapılan aramalar, ne de GSM Operatörlerine yazdığı mektup yeterli bu devirde.
Bence önümüzdeki sene şunlar da yapmalı:
-NASA’ya mektup yazılsın, bir zahmet birkaç saatliğine dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü durdursunlar. Bence bunu yapabilirler, NASA’nın o kadar kuvveti vardır herhalde, değil mi efendim. Hatta o kadar kasmaya gerek yok, doğru adamlara edilecek bir telefonla dünyanın dönüşü durdurulabilir.
- Alınan güvenlik önlemleri yeterli değil. Önümüzdeki sene YGS’yi Mars’ta kuracağımız “YGS Sınav birimi” kolonisinde yapalım. Öğrencilerimizi, minibüs-otobüs tipi mekiklerle fezaya taşıyabiliriz. Yalnız, evden oksijen getirmek yok, onu da ÖSYM verecek parasıyla.
- Bir sonraki sınavda tüm öğrenciler sınıfa girmeden donlarına kadar soyunmalı ve hepsine tek tip “ÖSYM” logolu bir kıyafet giydirilmeli. Hatta hepsinin saçları da kazınmalı. Saçlarına kopya saklayan olabilir, bu seneki “ilkokul çocuğunda bit taraması” stili aramalar yeterli değil. Kapılara usturalı adamlar konmalı.
- Eğer Mars fikrim çok maliyetli bulunursa benzer koloni Ay’da kurulabilir. O da olmadı, sınava girecek tüm öğrenciler bir hafta önceden şehir merkezlerinin uzağında birtakım merkezler inşa edilebilir, vakti gelince öğrenciler bu merkezlere gönderilip sınava dek orada tutulabilirler. Elbette bu merkezlere girmeden ellerinden her şeyleri, çantaları, telefonları, kıyafetleri alınacak.
Yine ÖSYM logolu tek tip kıyafet böyle bir ortam için son derece uygun.
Eh, madem kopyaya önlem olarak “Telefonlar çalışmasın” diye mektuplar yazılıyor, ben de kendi önerilerimi de son derece uygulanabilir buluyorum.
Seneye dikkate alırlar umarım.

Haberin Devamı

Bunları biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

-Meyra’nın babası Adnan Gül’ün Jeofizik Yüksek Mühendisi olduğunu ve 1973 yılında Türkiye’nin ilk Jeofizik etüt şirketini kurmuş olduğunu...
- Samanyolu ile hafızalarımıza kazınan Berkant Akgürgen’in oğlu Öykü Akgürgen’in kendisi gibi müzisyen olduğunu, yıllardır Kung-Fu isimli grubun solistliğini yaptığını ve bu sene albüm çıkaracaklarını...
(www.myspace.com/kungfuband)

Yazarın Tüm Yazıları