Kocam yatakta benden uzak duruyor

Eşimle evliliğimizin ilk zamanları iki günde bir ilişkiye giriyorduk, şimdi ise bir ay boyunca bana yaklaşmadığı oluyor.

Haberin Devamı

Canım Güzin Ablam, ben sekiz senedir evli bir kadınım. 5 yaşında bir kızım var.
Eşim çok uzun zamandır cinsel açıdan benden uzak duruyor. İlk zamanlar iki günde bir ilişkiye giriyorduk, şimdi ise bir ay boyunca bana yaklaşmadığı oluyor.
Beni daha da üzen, eşimin kendi kendini tatmin etmek gibi bir hastalığı olması.
Yani benimle ilişkiye girmektense kendi kendine tatmin olmayı daha çok seviyor. Uzun zamandır bu böyle sürüp gidiyor ama artık canıma tak etti.
Boşanmak istiyorum, çünkü evlilikte cinselliğin çok önemli olduğunu anladım.
Çok düşündüm ve kendimle ilgili bir sorun olmadığını anladım, sizce eşimin sorunu ne olabilir? Ne gibi bir yol izlemeliyim?
Rumuz: Çılgınlık

Sevgili kızım, ülkemizde genellikle genç erkekler, cinselliğe ilk uyanışlarında gerçek anlamda bir ilişki yaşayamadıkları için, bu seni rahatsız eden şekilde tatmin yolu ararlar.
Kızlarla o yaşlarda ilişki yaşamaları mümkün değildir.
Ya da yaşarlarsa ciddi sorunlarla karşılaşacaklarını bilirler. İşte bu alışkanlık uzun süre devam ederse, genç erkek normal bir ilişki yerine böyle daha fazla haz duyabilir.
Sanırım ilerleyen evlilik yıllarının getirdiği bir monotonluk söz konusu olunca eşin eski alışkanlığına geri dönmüş.
Eğer eşini kazanmak istiyorsan, burada sana çok iş düşüyor. İlişkinizi monotonluktan kurtarmak için eşini şaşırtmalısın. Güzel ve çekici görünmek, eşinin hoşlandığı şeyleri yapmak için çaba göstermelisin.
Bu arada aile ilişkileri alanında uzmanlaşmış bir psikologla da görüşebilirsiniz.
Hem belki “Bende hiç kusur yok” derken, senin de bazı sorunların olduğu ortaya çıkar ve birlikte uyum sağlamayı başarırsınız.

Haberin Devamı

Eşim iftiraya inandı boşandı

Güzin Abla, ben 24 yaşında bir genç kadınım. Çocukluktan beri sevdiğim bir adam vardı. Sonunda evlendik ve iki yıllık çok güzel bir evliliğimiz oldu. Fakat evliliğimiz bir iftiraya kurban gitti. Eşim birinden duyduğu iftiraya kandı, onu aldattığıma inandı. Bana çok zor günler yaşatarak benden boşandı.
Onu çok seviyorum ama bana neden inanmadı, bir yabancıya hemen nasıl kandı, anlayamıyorum. Kendi yoluma devam etmek istiyorum ama olmuyor, onu unutamıyorum. Ne yapmalıyım?
Rumuz: D.K.

Haberin Devamı

Madem gerçekten masumsun kızım, bu yabancı kişiyi tanıyorsan, bir büyüğünü de yanına al ve karşısına çıkıp konuş. Ona açık açık sor neden sana bu iftirayı attığını. Mümkünse eşine gidip gerçeği söylemesi için onu zorla.
Belki utanır da insafa gelir. Ama eşinin sana değil de ona güvenmiş olması, çok onur kırıcı gerçekten...

Yazarın Tüm Yazıları