Kızım ileride onu yalnız bıraktığımız için bizi suçlar mı

Sevgili Güzin Abla, şu anda evli ve tek çocuk annesi 30 yaşında bir kadınım.

Haberin Devamı

Bir tekstil fabrikasında yönetici pozisyonunda çalışmaktayım. Fakat son zamanlardaki kriz nedeniyle fabrikamızın da durumu iyi değil. Ve biz çalışanların ne olacağı belli değil…
Şu sıralar beni rahatsız eden bir sorunum var. Yakın dostlarımız ya da akrabalarımızın bana her karşılaştığımızda  “Sen bir çocuk daha yapmalısın” şeklinde nasihat etmeleri çok canımı sıkıyor. Doğru söylemek gerekirse ben fazla sorumluluk almayı sevmiyorum. Yani illa bir çocuk daha mı doğurmam gerekiyor...
Bana şu sıralarda bir çocuk yapmak çok anlamsız gibi geliyor. Yine de bir süredir bu konuyu düşünüyorum ve kesin bir karar veremiyorum. Eşim bu kararı bana bırakıyor, yani bu konuda çok anlayışlı. İleride acaba tek çocukla kaldığım için mutsuz olur muyum? Fakat şu belirsizlik içinde çok zorlanacağımı da biliyorum. Sanırım önemli olan toplumun benden beklediği değil, benim ne istediğim; öyle değil mi? Tek kızım var, ama oğlan çocuk diye bir kompleksimiz de yok. Ama acaba ileride kızım onu tek bıraktığımız için bizi sorgular mı?

RUMUZ: İKİNCİ ÇOCUK

Haberin Devamı

Sevgili kızım, çok doğru düşünüyorsun, toplumun senden beklediği mi, yoksa senin ne istediğin mi önemli? Toplumu tatmin etmek çok zordur kızım. Hiçbir zaman beklentileri bitmez insanların. Kendi sorumluluklarında olmayan ve yalnızca uzaktan izleyici olarak katılacakları her konuda sizi zorlarlar. Çalışan ve sorumlu bir görev üstlenmiş bir kadınsın. Üstelik güzel kızınla gurur duyuyor, onu en iyi şekilde yetiştirmek istiyorsun.
Sırf başkalarını mutlu etmek için planladıklarını altüst etmenin alemi yok. Üstelik ülkemizin ve tüm dünyanın şu sırada çok zor bir dönemden geçirdiği ortada. Bu koşullarda yeni bir bebeğin ve evdeki kızının geleceğini nasıl sağlayacağını düşünmek zorundasın. Elbette tek çocuk belki yalnızlık duygusuna kapılabilir. Ama kardeşler çok iyi anlaşacak, birbirlerine destek olacaklar diye bir kural da yok. O halde, eşin de uygar bir insan olarak kararı sana bıraktıktan sonra, kim ne derse desin aldırma.

Çaresiz kaldım, yoksa saç mı ektirsem

Haberin Devamı

Sevgili ablacığım,  23 yaşında bir gencim, iyi bir işim var. Ama beni çok üzen de bir sorunum var, zaman zaman bu gibi sorunlara ışık tutuyorsunuz, belki bana da yardım edersiniz. Saçlarım tutam tutam dökülüyor, kepekleniyor, cansız ve kuru bir hal aldı. Bir dolu şampuan denedim. Ama hiçbiri fayda etmedi.  Giderek tepemin açılması beni çok huzursuz ediyor. Çok mutsuzum ablacığım.Bu durumda ne yapabilirim, çok geç olmadan saç mı ektirsem. Reklamlarını izlediğim saç dökülmesine karşı iddialı, birçok saç ürünü var. Bunlar arasında nasıl seçim yapmalıyım? Saç ektirirsem kime güvenmeliyim?

RUMUZ: ÇARESİZİM

Sevgili oğlum, gün geçmiyor ki, saç dökülmesi sorunundan yakınan bir okurum bana başvurmasın. Son zamanlarda saç dökülmesindeki bu artış dikkat çekiyor gerçekten. Sonuçta bu konuyu çok güvendiğim bir uzmana; Herbalist ve doğal terapi uzmanı Işık Kırgız hanıma sordum. Kendisi bizi şu sözlerle aydınlattı:
“Saç dökülmelerinden çok önemli bir rol oynayan şampuanlar, içeriğine hiç dikkat etmeden kullandığımız kişisel bakım ürünlerinin başında geliyor. Tüm dünyada doğadan gelen özellikle organik sertifikalı bitki hidrosolleri kullanılarak üretilen şampuan ve saç bakım ürünleri önem kazanıyor, saç köklerine doğal bakım yapan, dökülmeye karşı organik sertifikalı bitkilerden elde edilen hidrosol bazlı şampuan ve duş jellerini tercih etmeliyiz.
Tam organik bitki özsuları ve esansiyel yağlar dökülmeyi önlerken saçlı  derideki sedef, egzama, yoğun dökülme, aşırı yağlanma, kepeklenme, kuruluk  ve cansızlık gibi sorunların doğal olarak çözümlenmesine yardımcı oluyor. Aşırı stres, yanlış beslenme, genetik ve hormonal etkiler, sağlık sorunları, uzun süreli ilaç kullanımı dökülmenin başlıca nedenleri.
Organik hidrosollü şampuanın içerdiği lavanta, ısırgan ve adaçayı saç dokusunun kısa zamanda yenilenmesini sağlar. 15 günlük bir uygulama dökülmeyi önleyecektir.

Haberin Devamı

Saç diplerinizde iri kabuklu kepekler  oluşuyorsa, organik hidrosolde bulunan özellikle organik  ısırgan, adaçayı ve lavanta kepeklenmeye karşı etkilidir.  Ayrıca günümüzde finasterid, minoxidil gibi ilaçlarla tedavi yöntemlerinin yanı sıra gelişen tekniklerle saç ekimi yöntemleri de mevcut. ”

Yazarın Tüm Yazıları