Kim bilir aşkın değerini?

BİR zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış: Mutluluk, üzüntü, bilgi ve diğerleri... Aşk, dahil.

Haberin Devamı

Bir gün, adanın batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş.
Bunun üzerine hepsi adayı terk etmek için sandallarını hazırlamışlar.
Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş... Çünkü, mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş.
Ada neredeyse battığı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş.
Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde geçmekteymiş.
Aşk, “Zenginlik, beni de yanına alır mısın?” diye sormuş.
Zenginlik, “Hayır, alamam. Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok” demiş.
Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir’den yardım istemiş. “Kibir, lütfen bana yardım et!” Kibir, “Sana yardım edemem. Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsin” diye cevap vermiş. Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk ondan da yardım istemiş: “Üzüntü, seninle geleyim.” Üzüntü, “Offf, Aşk, o kadar üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım var...”
Mutluluk da Aşk’ın yanından geçmiş; ama o kadar mutluymuş ki, Aşk’ın çağrısını duymamış. Aşk, birden bir ses duymuş, “Gel Aşk! Seni yanıma alacağım...” Bu Aşk’tan daha yaşlıca birisiymiş. Aşk o kadar şanslı ve mutlu hissetmiş ki, onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş. Yeni bir kara parçasına vardıklarında, Aşk’a yardım eden yoluna devam etmiş. Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi’ye sormuş: “Bana yardım eden kimdi?” Bilgi, “O, Zaman’dı” diye cevap vermiş. “Zaman mı? Neden bana yardım etti ki?” diye sormuş Aşk.
Bilgi gülümsemiş: “Çünkü sadece Zaman, Aşk’ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir.”

Haberin Devamı


Bugün
2 günlük bisiklet turu

İzmir Bisiklet Derneği “Sevgililer Günü”ne özel hazırladığı program ile bu özel günü unutulmaz kılmayı hazırlanıyor. Cumartesi (bugün) İzmir’den bisikletleri ile hareket ederek Menderes yolu üzerinden Ürkmez’e ulaşıyorlar. Gece Ürkmez sahilinde denize sıfır bir otelde gece boyu sürecek canlı müzik, ilerleyen saatlerde ise sahilde mangal partisi ve kamp ateşi etrafında eğleniyorlar. Pazar günü aynı yol üzerinden İzmir’e bisikletleri ile geri dönüyorlar. Bilgi ve iletişim için; (0232) 483 40 46 Mobil: (0530) 243 19 95
www.izmirbisiklet.org


En iyi Göksel albümü

Haberin Devamı

Bayılıyorum onun o buğulu sesine ve rock ile pop arasında gidip gelen müzik stiline. Göksel, her yeni albümde farklı bir tarzı soslamadan, olabilecek en yalın hali ile sunuyor dinleyenine. İstanbul Hollanda Konsolosluğu’nda çekilen çıkış şarkısı “Acıyor”un klibi ise beni benden alıyor. Unuttun mu sahi, gidemiyorum ve sarhoş diğer bitirici şarkılardan. Gerçek aşklara, sıkı aşıklara... Albüm tüm müzik marketlerde ve D&R’larda.
www.dr.com.tr


Salı
Anjelika Akbar’dan konser

Dünyanın en zarif piyanisti, benim canım Anjelika’m; Akatay Ritm Grubu ile birlikte, AASSM Büyük Salon’da nefis bir konser vermeye geliyor. 400’den fazla bestesi bulunan Anjelika Akbar, Kazakistan’da müzisyen ve filozof bir baba ile müzisyen bir annenin çocuğu olarak doğdu. O günden bu yana da müzik yapıyor. Mehmet Akatay önderliğindeki grup ise, gün geçtikçe daha da mükemmel çalıyor. Konser 14 Şubat Salı günü 20.00’de başlıyor. Tam 10, öğrenci 5 TL.
www.aassm.org.tr


Breakfast at Tiffany filmi

Haberin Devamı

Eğer romantik komedi diye bir tür varsa bu film benim için türünün en iyi örneği. Audrey Herpburn’un bakmaya doyamadığım stilini mi saysam, naif senaryoyu mu, kirlenmemiş duygularımı, 1950’lerin zevk sahibi New York atmosferini mi, alt metinde inceden işlenen bohem havayı mı... Breakfast at Tiffany (Tiffany’de kahvaltı) hem sevgiliyle, hem yalnız seyredilebilecek ve arşivlenecek tüm zamanların en iyi filmlerinden.
www.hepsiburada.com

 

Yazarın Tüm Yazıları