Kilolar popoda değil, kafada!

Mayıs geldi, yavaş yavaş kalın şiş göbeği-koca popoyu-can simidini kamufle eden kalın kışlıklar dolabın derinliklerine girdi.

Haberin Devamı

Mart-nisan gibi “Hah, şimdi tam sırası! Spora, diyete başlarsam haziranda toparlarım” diyorduk kendimize, fakat zaman da pek hızlı geçti ayol.

Şimdi bikini mevsimine az kaldı diye zayıflama haplarına saldırmayın, anoreksik, bulimik filan olmayın, aman derim. ınsanın sağlıklı kilo vermesi, kendini iyi hissetmesi için bir sürü normal yöntem var. Üç sene önce bir 7-8 kilo fazlalığım varken Amerika’dan aldığım ve içinde aşırı miktarda kafein barındıran zayıflama haplarını kullanmaya kalkmıştım da kalp krizi geçiriyordum neredeyse.

Hiç öyle işlere girmeyin, kendinizi hastanede buluverirsiniz...

Efendim şimdi kilo vermenin en hızlı yolunu söyleyeyim size, sevgilinizle birbirinize giriniz, ortaya bir takım hadiseler çıksın, canınız acısın, günlerce boğazınızdan lokma geçmesin, hop diye veriveriyorsunuz kiloları. Tabii bunun da sağlıklı bir yöntem olduğunu söyleyemeyeceğim. Fakat yarıyor mu? Yarıyor.

Siz diyetinizi yapınız, güzel besleniniz, sporunuzu yapınız. “Eh, yapıyorum ama gitmiyor bu kilolar” diyorsanız bakınız size ne söyleyeceğim: Kilo aslında kafanızda. Evet, öyle.

Ben bunu o 7-8 kilo fazlalığım olduğu dönemde katıldığım bir detoks programında öğrendim. Mesela üç yıldır çikolata krizim değil, sebze krizim tutar benim. Bendeki bu değişikliği yaratan kadın beslenme uzmanı Hale Sofia Schatz idi. Hakikaten o detoks herhalde beslenme düzenimin miladıdır. Bedenle birlikte ruhu beslemek ne demektir, bunu yapmayı becerenlerin hayatında neler değişir, o zaman öğrendim.
şimdi detoksa vakit ayıramam diyorsanız kitabı “Buddha Size Yemeğe Gelse”yi mutlaka okuyun, sitesi heartofnourishment.com’a bir göz atın...

Haberin Devamı

Zihin gücüyle zayıflanır mı?

Bu beden-zihin ilişkisi ve kilo konusunda bir kitap geçti elime. Yasemin Soysal’ın yeni çıkardığı “Düşünce Gücüyle Zayıflama” kitabının kapağına aval aval bakıp önce sırıtmıştım “Hadi canım” diye, fakat okudukça Hale Sofia Schatz’tan öğrendiklerimi hatırladım.

Soysal, Yüksek Lisans Tezi araştırması olarak zihnin beden üstündeki etkilerini araştırmaya başladığında insanların kolayca kilo vermelerini sağlayacağı bir sistem geliştirebileceğini hayal bile etmiyormuş.

Geliştirdiği yöntemi kilo problemi yaşayan yaklaşık bin kişi üzerinde denemiş. Bu insanlar sadece kilo vermekle kalmamış, başka alanlarda da olumlu ilerlemeler kaydetmişler.

Yani özetle zihin gücüyle gayet de zayıflanıyor efendim, üstelik denemekten de bir zarar gelmez, değil mi yani...
Son bir not, Ay Danışmanlık ve ıletişim Merkezi’nde bu zihin-beden-kilo bağlantısıyla ilgili çalışmalar yapılıyor, faydasını görmek gayet mümkün. (aydanismanlik.com)

Tüm bunların hepsi bir kapıya çıkıyor aslında: Kafa yapısı, beslenme anlayışı değişmedikçe o kilolar verilmez, verilse de tekrar alınır. ış kafada bitiyor özetle...

Haberin Devamı

Festival sezonunu erken açtık

Bu ay iki güzel festival var. Hatta birisi halihazırda sürüyor. Antalya Hillside Su’daki Sunsplash Music Festival, pazar günü başladı, ayın 10’una kadar devam edecek. 7 günlük bir festival bu.

Mesela bu hafta sonunuzu cumadan ya da perşembeden başlatın, kendinize bir ön yaz tatili armağan edin.

Plaj partisi mevsimini açalım artık, bu kış biraz fazla uzadı yahu.

DJ’ler de pek hoş; Gilles Peterson, Jamie Lidell, bizden de Barış K, Kiwi, Fuchs gibi isimler var.

İkincisiyse 30 Mayıs’ta Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek olan “bir günlük festival” Miller Freshtival. Bu festivalde konser verecek isimlerden özellikle biri beni çok heyecanlandırdı. Indie-rock’ı disko ile karıştıran ve ortaya nefis müzik çıkaran ıngiliz grup Friendly Fires.
şu sıralar özellikle Avrupa’da yıldızı çok yükselen bir grup bu.

Birkaç ay önce ıngiliz müzisyen bir arkadaşım bana şarkıları “Skeleton Boy”u dinletmişti, öyle tanışmıştım bu çocuklarla.

Çok eğlenceli ve iyi müzik yapıyorlar. Geleceklerini öğrendiğimde çok heyecanlandım, en yakın zamanda alın dinleyin albümlerini, seversiniz. 

Yazarın Tüm Yazıları