GeriTüm Tarifler Kestaneli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kestaneli pilav tarifi

Kestaneli pilav tarifi

Ağızda dağılan kestanelerin içerisine dahil olan tarçın, kuş üzümü, çam fıstığı ve soğanın muhteşem buluşması ile ortaya çıkan lezzetli kestaneli pilav tarifini sizin için derledik.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

1,5 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
1 adet yemekli doğranmış soğan
1 kase kestane
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
 

Üzeri için;

 

Taze maydanoz

Kestaneli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Öncelikle pirinçleri yıkayın ve 10 dakika sıcak suda da bekletin.
  2. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocakta yer alan pilav tenceresinin içine sıvı yağ ve tereyağını ekleyip hafif kızdırın.
  3. Yemeklik doğranmış soğan ve çam fıstıklarını ilave edip kavurun.
  4. Kestanelerin ortasını bir bıçak yardımı ile hafifçe çizip, Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak‘ta yer alan tavada kabukları çıkana ve karamelize olana kadar kavurun.
  5. Pirinçleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
  6. Üzerine tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, kuş üzümleri, kabuklarını soyduğunuz kestaneler ve üzerini geçecek kadar su ekleyip tüm malzemeyi bir kaşık yardımı ile karıştırıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  7. Kestaneli iç pilavınız hazır.
  8. Üzerini taze maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.