Son Güncelleme:
Portakal Kreması Tarifi
Birçok meyveyle yapılabilen ve Custard olarak adlandırılan koyu kıvamlı kremaları; tatlı, pasta ve kahvaltılarda kullanabilirsiniz. İşte portakal kreması tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta
- 100 g tereyağı
Üzeri için;
- Nane
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Resital Mikser
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik No Frost Buzdolabı
Portakal Kreması Tarifi Nasıl yapılır?
- Portakalın kabuklarını rendeleyin.
- Derin bir kasede yumurtaları Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta tencereye portakal kabuğunu, portakal suyunu, şekeri ve nişastayı koyup karıştırın.
- Karışıma çırptığınız yumurtaları da ekleyip Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz kremayı tel süzgeçten geçirin ve soğumadan tereyağını ekleyin.
- Devamlı karıştırarak tereyağını eritin.
- Hazırladığınız portakal kremasını kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın.
- Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 10-15 gün saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik