GeriTatli Portakal Kreması Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal Kreması Tarifi

Portakal Kreması Tarifi

Birçok meyveyle yapılabilen ve Custard olarak adlandırılan koyu kıvamlı kremaları; tatlı, pasta ve kahvaltılarda kullanabilirsiniz. İşte portakal kreması tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet yumurta
  • 100 g tereyağı

Üzeri için;

  • Nane

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik Resital Mikser
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik No Frost Buzdolabı

 

 

Portakal Kreması Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Portakalın kabuklarını rendeleyin.
  2. Derin bir kasede yumurtaları Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak’ta tencereye portakal kabuğunu, portakal suyunu, şekeri ve nişastayı koyup karıştırın.
  4. Karışıma çırptığınız yumurtaları da ekleyip Arçelik Ankastre Ocak’ta orta ateşte devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
  5. Pişirdiğiniz kremayı tel süzgeçten geçirin ve soğumadan tereyağını ekleyin.
  6. Devamlı karıştırarak tereyağını eritin.
  7. Hazırladığınız portakal kremasını kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın.
  8. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 10-15 gün saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik