Son Güncelleme:
Mantar Kurabiye Tarifi
Hem görüntüsü hem de kıyır kıyır dokusuyla kahvelerinize eşlik edecek mantar kurabiye tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 250 g oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 g mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı kakao
Kullanılan ürünler:
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Ankastre Fırın
Mantar Kurabiye Tarifi Nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine alıp çırpıcı ucuyla çırpmaya başlayın.
- Üzerine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hamur yoğurtma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar azar azar un ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Kurabiye hamurunuzu Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Bir kaseye kakao alın, bir cam şişenin ağzını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 15-20 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Pişen kurabiyelerinizi Arçelik Imperium® Espresso Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik