GeriTatli Mandalinalı kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mandalinalı kek tarifi

Mandalinalı kek tarifi

Damağınızda iz bırakacak mis gibi kokusuyla mandalinalı kek tarifi ile karşınızdayız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        1 çay bardağı mandalina suyu

·        3 adet yumurta

·        5 çay bardağı şeker

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1 mandalina kabuğu rendesi

·        3 çay bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

·        1 paket vanilin

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

·        Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

Mandalinalı kek tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta ve şekeri ekleyip beyaz renk olana kadar karıştırın.
  2. Ardından sıvı yağ, mandalina suyu, mandalina kabuğu rendesi, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Yağlanmış kek kalıbının içine karışımı dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 40 dakika pişirin.
  5. Mandalinalı kekiniz hazır.
  6. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’ de hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kekinizi dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.