GeriTatli İtalyan Zabaglione tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İtalyan Zabaglione tarifi

İtalyan Zabaglione tarifi

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan zabaglione’yi filtre kahve eşliğinde denemeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·         3 adet yumurta sarısı

·         1 çay bardağı süt

·         3 yemek kaşığı şeker

·         1 çay kaşığı vanilin

Üzeri için;

·         1 tatlı kaşığı Antep fıstığı

·         Taze nane

Kullanılan ürünler;

·         Arçelik Resital El Blender

·         Arçelik No Frost Buzdolabı

 

İtalyan Zabaglione tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Öncelikle Arçelik Ankastre Ocak ’ta bulunan tencerede su ısıtın.
  2. Derin bir kasenin içine yumurta ve şekeri koyup, ben mari usulü hafif kaynamış sıcak su dolu tencerenin ortasına kaseyi yerleştirin.
  3. Şeker ve yumurtayı bir çatal yardımı ile iyice çırpın.
  4. Krema koyulaşmaya başladığında azar azar sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Krema koyu ve akışkan bir hal aldığında vanilyayı ekleyip bir tur daha karıştırın.
  6. Hazır olan tatlınızı sunum kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerini taze nane ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
  7. Arçelik Resital Filtre Kahve Makinesi ‘nde hazırladığınız kahve eşliğinde tatlınızı ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!