GeriTatli Fındıklı Keşkül Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fındıklı Keşkül Tarifi

Fındıklı Keşkül Tarifi

Yumuşacık kıvamıyla Türk mutfağının gözde tatlısı keşkül tarifi!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 200 g toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 40 g nişasta
  • 10 g Hindistan cevizi
  • 5 g vanilya özütü
  • 1 çay bardağı fındık

Üzeri için;

  • Fındık içi
  • Antep fıstığı

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Doğrayıcı
  • Arçelik Ankastre Ocak
  • Arçelik No Frost Buzdolabı
  • Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi

Fındıklı Keşkül Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Fındık içlerini Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde alıp toz haline gelene kadar çekin.
  2. Geniş bir tencere içerisine; süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çektiğiniz fındık içini alın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak’ta devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.
  4. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
  5. Keşkül kaynamaya başlayınca vanilya özütünü de ilave edip karıştırın.
  6. Vanilyayı karıştırdıktan sonra Arçelik Ankastre Ocak’tan alıp kaselere doldurun.
  7. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirin.
  8. Servis ederken kaseyi fındık ve antep fıstığı ile süsleyin.
  9. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik