Son Güncelleme:
Cezerye Tarifi
Mersin mutfağının en meşhur tatlılarından biri olan cezerye, günün her saatinde enerji vermeye geliyor! İşte lezzetli atıştırmalık cezeryenin tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kg kilo havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı bal
- Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- Yarım tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı su
- 150 g fındık
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
- Arçelik Resital Doğrayıcı
- Arçelik No Frost Buzdolabı
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi
Cezerye Tarifi Nasıl yapılır?
- Havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
- Geniş bir tencere içerisine havuçları iri iri 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.
- Tencerenin üzerini geçecek kadar su doldurun.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta havuçlar yumuşayana kadar 20-25 dakika haşlayın.
- Havuçlar pişerken fındıkları Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde iri olacak şekilde çekin.
- Haşladığınız havuçları da Arçelik Resital Doğrayıcı ile püre haline gelene kadar çekin.
- Püre haline gelen havuçları geniş bir tavaya döküp Arçelik Ankastre Ocak’a alın.
- Üzerine toz şekeri ekleyip devamlı karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Ardından toz tarçın, zencefil ve yenibaharı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Nişastayı bir yemek kaşığı suyla açıp karışıma ekleyin.
- Kıvamı koyulaşınca fındıkları ilave edin.
- Düz bir borcama Hindistan cevizi tozu serpin.
- Pişirdiğiniz havuç karışımını döküp spatula yardımıyla düzeltin.
- Üzerine de Hindistan cevizi tozu serpin.
- 2-3 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
- Servis etmeden önce bıçak yardımıyla dilediğiniz boyutta kesin.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik