Pazı graten tarifi
Çok pratik ve leziz bir pazı graten tarifi ile karşınızdayız!
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 2 bağ pazı
· 2 adet kuru soğan
· Zeytinyağı
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı kimyon
· 1 çay kaşığı pul biber
· 1 çay kaşığı karabiber
· 2 su bardağı su
Başemal sosu için:
· 2 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 2 yemek kaşığı un
· Yarım çay kaşığı tuz
· Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
· Rendelenmiş taze kaşar peyniri
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
· Arçelik A Fry Ankastre Fırın
Pazı graten tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Soğanların kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
- Pazıları iyice yıkayıp, bir bıçak yardımı ile kesin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerede zeytinyağını hafif kızdırıp soğanları soteleyin.
- Sotelenen soğanların üstüne pazı, baharatlar ve su ilave edip, tencerenin kapağı açık bir şekilde pişirin.
- Pişen pazıları borcamın içine ekleyin.
- Başemal sos için Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
- En son tuz ve karabiber koyun.
- Pişen beşamel sosu pazının üzerine gezdirip, bir kaşık yardımı ile düzleyin ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da üstü iyice kızarana kadar 20 dakika pişirin
- Pazı graten yemeğiniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.