GeriSebze Yemekleri Pazı graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazı graten tarifi

Pazı graten tarifi

Çok pratik ve leziz bir pazı graten tarifi ile karşınızdayız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        2 bağ pazı

·        2 adet kuru soğan

·        Zeytinyağı

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı kimyon

·        1 çay kaşığı pul biber

·        1 çay kaşığı karabiber

·        2 su bardağı su

Başemal sosu için:

·        2 su bardağı süt

·        2 yemek kaşığı tereyağı

·        2 yemek kaşığı un

·        Yarım çay kaşığı tuz

·        Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

·        Rendelenmiş taze kaşar peyniri

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

Pazı graten tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Soğanların kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın.
  2. Pazıları iyice yıkayıp, bir bıçak yardımı ile kesin.
  3. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerede zeytinyağını hafif kızdırıp soğanları soteleyin.
  4. Sotelenen soğanların üstüne pazı, baharatlar ve su ilave edip, tencerenin kapağı açık bir şekilde pişirin.
  5. Pişen pazıları borcamın içine ekleyin.
  6. Başemal sos için Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve unu ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Ardından sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
  8. En son tuz ve karabiber koyun.
  9. Pişen beşamel sosu pazının üzerine gezdirip, bir kaşık yardımı ile düzleyin ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da üstü iyice kızarana kadar 20 dakika pişirin
  11. Pazı graten yemeğiniz hazır.
  12. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.