Son Güncelleme:
Karnabahar köftesi tarifi
Karnabaharın bir de bu halini deneyin! Pratik yapımı, güzel görüntüsü ve lezzeti ile mutlaka denemeniz gereken bir tarif.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 10 dal maydanoz
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çay kaşığı karabiber
- 1 litre su
Kızartmak için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- Taze nane
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak
Karnabahar köftesi tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Soğanın kabuklarını soyun ve kabaca doğrayın.
- Maydanozları ise sadece yıkayın.
- Karnabaharı yıkayıp, çiçeklerini ayırın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencereye karnabahar ve suyu ekleyip, karnabaharlar yumuşayana kadar haşlayın.
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine haşlanmış karnabahar, yumurta, soğan, maydanoz, un, tuz, galeta unu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan büyük boy tavada yağı kızdırıp köfteleri arkalı önlü kızartın.
- Kızarmış karnabahar köfteleriniz hazır.
- Üzerini taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.