GeriSebze Yemekleri Karnabahar köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar köftesi tarifi

Karnabahar köftesi tarifi

Karnabaharın bir de bu halini deneyin! Pratik yapımı, güzel görüntüsü ve lezzeti ile mutlaka denemeniz gereken bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çay kaşığı karabiber
  • 1 litre su

Kızartmak için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Taze nane

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti
  • Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak

Karnabahar köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Soğanın kabuklarını soyun ve kabaca doğrayın.
  2. Maydanozları ise sadece yıkayın.
  3. Karnabaharı yıkayıp, çiçeklerini ayırın.
  4. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencereye karnabahar ve suyu ekleyip, karnabaharlar yumuşayana kadar haşlayın.
  5. Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine haşlanmış karnabahar, yumurta, soğan, maydanoz, un, tuz, galeta unu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
  6. Hazırlamış olduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.
  7. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan büyük boy tavada yağı kızdırıp köfteleri arkalı önlü kızartın.
  8. Kızarmış karnabahar köfteleriniz hazır.
  9. Üzerini taze nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.