GeriPilav ve Makarna Sebzeli pirinç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli pirinç pilavı tarifi

Sebzeli pirinç pilavı tarifi

Rengarenk sebzelerin karıştığı ve ortaya görsel bir şölen çıkaran bu şahane tarifi sizin için derledik.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        2 su bardağı basmati pirinç

·        1 büyük boy havuç

·        1 adet kırmızı kapya biber

·        1 su bardağı taze yeşil fasulye

·        1 yemek kaşığı tereyağı

·        3 su bardağı sıcak su

·        1 çay kaşığı tuz

Kullanılan ürünler;

·       Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz

Sebzeli pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Fasulyeleri yıkayıp, yanlarındaki kılçıkları bir bıçak yardımı ile temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
  2. Havucun kabuklarını soyup, yıkayın ve küp küp doğrayın.
  3. Kapya biberi de yıkayıp küçük küçük dilimleyin.
  4. Basmati pirinci ise yıkayıp süzgeç yardımı ile süzün.
  5. Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ü pilav moduna alıp 180 derecede 10 dakikaya ayarlayın.
  6. Ardından haznesine tereyağı, havuç, kapya biber ve taze fasulyeleri ekleyip bir kaşık yardımı ile bir tur karıştırıp kavurun.
  7. En son pirinç, tuz ve suyu ekleyip Arçelik Gurme SteamFry® Fritöz’ ü pilav modunda180 derecede 20 dakikaya ayarlayıp pişirin.
  8. Sebzeli pirinç pilavınız hazır.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.