Fırında Ziti Tarifi
Dolmalık biber, ıspanak ve köpüren eritilmiş mozzarella peyniri ile yapılan en lezzetli fırında ziti tarifi...
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 4 su bardağı ziti makarna
· 800 g konserve domates
· 120 g su bardağı mascarpone
· 2 adet küçük doğranmış kırmızı dolmalık biber
· 1adet doğranmış kırmızı soğan
· 2 diş kıyılmış sarımsak
· 2 su bardağı ıspanak
· 1 çay bardağı doğranmış taze fesleğen
· 1 çay kaşığı kekik
· 1 su bardağı su
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 çay kaşığı tuz
· 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
· Parmesan
· Mozzarella
· Taze fesleğen
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Ocak
· Arçelik Ankastre Fırın
Fırında Ziti Tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
- Ardından içine doğanmış biber, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve konserve domatesi ekleyip iyice pişirin.
- En son pişen sosun içine mascarpone peynirini ekleyip iyice harmanlayın.
- Pişen sosu kenara koyun.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede ziti makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Ardından makarnayı süzün.
- Süzdüğünüz makarnayı, fesleğen ve ıspanak yapraklarını pişen sos ile birleştirin.
- Soslu makarnayı fırın kabının içine aktarın.
- Üzerine bol parmesan ve mozzarella ekleyin.
- Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
- Soslu ziti makarnanız hazır.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.