GeriPilav ve Makarna Fırında Ziti Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında Ziti Tarifi

Fırında Ziti Tarifi

Dolmalık biber, ıspanak ve köpüren eritilmiş mozzarella peyniri ile yapılan en lezzetli fırında ziti tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

·        4 su bardağı ziti makarna

·        800 g konserve domates

·        120 g su bardağı mascarpone

·        2 adet küçük doğranmış kırmızı dolmalık biber

·        1adet doğranmış kırmızı soğan

·        2 diş kıyılmış sarımsak

·        2 su bardağı ıspanak

·        1 çay bardağı doğranmış taze fesleğen

·        1 çay kaşığı kekik

·        1 su bardağı su

·        2 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

·        Parmesan

·        Mozzarella

·        Taze fesleğen

Kullanılan ürünler;

·        Arçelik Ankastre Ocak

·        Arçelik Ankastre Fırın

Fırında Ziti Tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırın.
  2. Ardından içine doğanmış biber, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve konserve domatesi ekleyip iyice pişirin.
  3. En son pişen sosun içine mascarpone peynirini ekleyip iyice harmanlayın.
  4. Pişen sosu kenara koyun.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerede ziti makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  6. Ardından makarnayı süzün.
  7. Süzdüğünüz makarnayı, fesleğen ve ıspanak yapraklarını pişen sos ile birleştirin.
  8. Soslu makarnayı fırın kabının içine aktarın.
  9. Üzerine bol parmesan ve mozzarella ekleyin.
  10. Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
  11. Soslu ziti makarnanız hazır.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.