Soğanlı ve patatesli pizza tarifi
Patates ve soğan hafif kabarmış bir hamur ile harmanlanırsa...
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 5 su bardağı un
· 2 su bardağı su
· 1 paket kuru maya
· 1 çay kaşığı toz şeker
· 1 çay kaşığı tuz
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
· 250 g rendelenmiş kaşar peyniri
· 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
· 4 adet bebek patates
· 2 adet soğan
· 4 diş sarımsak
· Taze kekik
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Ankastre Fırın
· Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi
· Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi
Soğanlı ve patatesli pizza tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘ nin içine kuru maya, su, şeker, un, zeytinyağı ve tuzu koyup, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın.
- Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, streç film ile sarıp 30 dakika dinlendirin.
- Hamur dinlenirken patates ve soğanların kabuklarını soyup dilimleyin.
- Sarımsakları ise küçük küçük doğrayın.
- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgaha alıp iki parçaya bölün ve merdane yardımı ile açın.
- Hamurunuz dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin içine koyun.
- Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın.
- Ardından önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 10 dakika pişirin.
- 10 dakika sonra hafif pişen hamuru çıkarıp, üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
- Rendelenmiş kaşar, mozarella peyniri, dilimlediğiniz patates, soğan, sarımsak ve kekiği hamurun üzerine yerleştirin.
- Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar Arçelik Ankastre Fırın ‘a koyup 20 dakika pişirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde pizzanızı dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik