GeriEt Yemekleri Şiş kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şiş kebabı tarifi

Şiş kebabı tarifi

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan kebab çeşitlerinden şiş kebab tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

  • 500 g kuzu kuşbaşı eti
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kullanılan ürünler;

  • Arçelik A Fry Ankastre Fırın
  • Arçelik No Frost Buzdolabı

Şiş kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Derin bir cam kase içine kuzu et, ezilmiş sarımsak, yogurt, sıvı yağ, kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip elinizle iyice karıştırın.
  2. Sosa buladığınız etleri 5 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda dinlendirin.
  3. Ardından etleri çöp şişlere dizin ve tel tepsinin içine yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 25 dakika pişirin.
  5. Lezzetli şiş kebabınız hazır.
  6. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.