Son Güncelleme:
Şiş kebabı tarifi

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan kebab çeşitlerinden şiş kebab tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 500 g kuzu kuşbaşı eti
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kullanılan ürünler;
- Arçelik A Fry Ankastre Fırın
- Arçelik No Frost Buzdolabı
Şiş kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Derin bir cam kase içine kuzu et, ezilmiş sarımsak, yogurt, sıvı yağ, kekik, pul biber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip elinizle iyice karıştırın.
- Sosa buladığınız etleri 5 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda dinlendirin.
- Ardından etleri çöp şişlere dizin ve tel tepsinin içine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 25 dakika pişirin.
- Lezzetli şiş kebabınız hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.