Son Güncelleme:
Kalamar tarifi
Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çıtır kalamar tarifini sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
1 adet tüp kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kullanılan ürünler;
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz
Kalamar tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Öncelikle kalamarı 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin.
- Kalamarı derin bir cam kasenin içinde maden suyu ve tuzla karıştırın.
- Karışımı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 1 saat dinlendirin.
- Kalamarları süzün ve peçeteyle hafifçe kurulayın.
- Ardından kalamarları mısır ununa bulayın.
- Arçelik Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ü ızgara modunda çalıştırın.
- Sıcak hazneyi fırça yardımıyla yağlayın, kalamarları hazneye yerleştirin.
- Kalamarlar kızarana kadar 10 dakika bekleyin.
- Kızarmış kalamarlarınız hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik.