GeriBalık ve Deniz Ürünleri Kalamar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalamar tarifi

Kalamar tarifi

Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çıtır kalamar tarifini sizin için derledik.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

1 adet tüp kalamar
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

·       Arçelik Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz

Kalamar tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Öncelikle kalamarı 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin.
  2. Kalamarı derin bir cam kasenin içinde maden suyu ve tuzla karıştırın.
  3. Karışımı Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 1 saat dinlendirin.
  4. Kalamarları süzün ve peçeteyle hafifçe kurulayın.
  5. Ardından kalamarları mısır ununa bulayın.
  6. Arçelik Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritözü ızgara modunda çalıştırın.
  7. Sıcak hazneyi fırça yardımıyla yağlayın, kalamarları hazneye yerleştirin.
  8. Kalamarlar kızarana kadar 10 dakika bekleyin.
  9. Kızarmış kalamarlarınız hazır.
  10. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik.