Son Güncelleme:
Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi
Bol baharat ve nefis sebzeler ile bir araya getirdiğimiz nefis lüfer tarifi hazırladık. İşte fırında yumuşacık içi sulu pişen lüfer tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 3 adet deniz lüferi
- 2 adet patates
- 1 adet tatlı patates
- 2 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 6-7 dal maydanoz
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biberiye
Kullanılan ürünler:
- Arçelik Ankastre Fırın
Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi Nasıl yapılır?
- Balıkları iyice temizledikten sonra yıkayıp kurulayın.
- Patateslerin kabuğunu soyup dilimleyin, soğan ve sarımsakları doğrayın.
- Maydanozu da ince ince doğrayın.
- Derin bir kase içerisine; zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, biberiye, kırmızı pul biber ve maydanozu alıp karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine doğradığınız patatesleri ve soğanları dizin.
- Balıkların iki tarafını da hazırladığınız sosa bulayıp patateslerin üzerine koyun.
- Kalan sosu da balıkların üzerine gezdirin.
- Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika pişirmeye bırakın.
- 45 dakika sonra yağlı kağıdı çıkarıp 10 dakika daha üzerinin kızarması için pişirin.
- Sebzeleriyle beraber tabağa alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik