GeriBalık ve Deniz Ürünleri Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi

Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi

Bol baharat ve nefis sebzeler ile bir araya getirdiğimiz nefis lüfer tarifi hazırladık. İşte fırında yumuşacık içi sulu pişen lüfer tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet deniz lüferi
  • 2 adet patates
  • 1 adet tatlı patates
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biberiye

Kullanılan ürünler:

  • Arçelik Ankastre Fırın

Fırında Sebzeli Lüfer Tarifi Nasıl yapılır?

  1. Balıkları iyice temizledikten sonra yıkayıp kurulayın.
  2. Patateslerin kabuğunu soyup dilimleyin, soğan ve sarımsakları doğrayın.
  3. Maydanozu da ince ince doğrayın.
  4. Derin bir kase içerisine; zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, biberiye, kırmızı pul biber ve maydanozu alıp karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine doğradığınız patatesleri ve soğanları dizin.
  6. Balıkların iki tarafını da hazırladığınız sosa bulayıp patateslerin üzerine koyun.
  7. Kalan sosu da balıkların üzerine gezdirin.
  8. Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  9. Önceden ısıttığınız 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40-45 dakika pişirmeye bırakın.
  10. 45 dakika sonra yağlı kağıdı çıkarıp 10 dakika daha üzerinin kızarması için pişirin.
  11. Sebzeleriyle beraber tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik