Kazılar bezdirdi

Cemal Gürsel Caddesi’nde ikamet etmekteyim. Bu yaz Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan, engellilere uygun kaldırım yapılandırma çalışmalarına, Büyükşehir Belediyesi de katılarak yaklaşık bir buçuk ay önce caddemizdeki sarı hatları tamamladı.

Haberin Devamı

Tam güzel oldu derken, Superonline tarafından başlatılan ‘binalara data hattı çekimi çalışmaları’ kaldırım ve asfaltı talan etti. Tabii kaldırımlar kırılmakla kalmadı, sarı hatlar da kesildi. Çalışmaların çevreye ve insana saygılı bir özel şirket tarafından yapıldığı ümidiyle hat çalışmaları biter bitmez kaldırım ve asfaltın eski haline geleceğini düşünmüştüm.
Oysa kırdıkları engelli hatları tamir etmek akıllarına bile gelmemiş. Baştan savma tamir ettikleri kaldırım taşları da ayak takılıp yeni engelli yapmaya yönelik zaten.
Tabii bu arada bahse konu son derece keyfi tahribatlar yapılırken, Büyükşehir Belediyesi’nin hiç mi denetlemesi yok diye soru geliyor insanın aklına.
Sonra da sadece acı acı gülümseyebiliyor insan, fazlasını yapamıyor.
Onur. K. VELİOĞLU

 

Haberin Devamı

EnerjiSA ne kadar nazik!

Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’nin yan tarafındaki Yeşilay Caddesi’nin sokak lambalarını aylardır yakmayan, gelip bakmayan, ilgilenmeyen EnerjiSA’ya teşekkür ediyoruz! Diyeceksiniz ki aradınız mı hiç? En az 10 kere aradık. Çok nazik bir ses tonuyla bizi genel müdürlüklerine çağırıp dilekçe yazmamızı istedikleri içinde ayrıca teşekkür ederiz!
Cem GÜNDAY

 

Uçak gürültüsü gibi...

Çankaya Belediyesi’nin çalışmalarının, yöre halkı yararına ve iyi niyetle yapıldığına inanıyoruz. Ancak hafta içinde 07.30’da, pazar günü de 08.00’de Tunus Caddesi-Tunalıhilmi-Bestekâr yollarını süpürmeye başlayan uçak motoru kadar gürültülü bir temizleme aracından rahatsız oluyoruz.
Belediyeciler sabahın erken saatlerinde, trafik yoğunlaşmadan bu temizlik işini halletmeye çalışsalar da, yol kenarlarına biriken pislikler park edilen arabaların altında kaldığı için amacına ulaşmaktan uzaktır, boşuna bir çabadır.
İnal UŞŞAKLI

 

Ankara’ya turist niye gelsin

Ankara’nın neden diğer Avrupa başkentleri kadar turist çekemediğini açıklamıştı Sayın Vali Alaaddin Yüksel.
İşte nedenler:
Ankara’da kent estetiği denen şeyin zerresi yok ama ‘Kent Estetiği Daire Başkanlığı’ diye bir Başkanlık vardır. İsteyen istediği sokağı kazar, ana caddeler de dahil üzerini kapatmaz buna kimse karışmaz.
Toplu ulaşım araçları ve metro yetersizdir, metro inşaatlarından dolayı trafik arapsaçına dönüşmüştür.
Belediye otobüsleri gece 23.30’da son seferini yapar ki kimse ortalıkta dolaşmasın diye. Ankara’da 23.30-12.00’den sonra Kızılay’da in cin top oynar.
İnşaatlarda bir düzen getirilmediği içindir ki isteyen gelir Ankara’nın her yerine AVM yapma kararını Ankara Belediye Meclisi’nden geçirir.
Halkın tek eğlencesi parklar değil; AVM’lerdir. Bu anlayış dünyanın hiçbir yerinde AVM’lerin katları ‘park ve yürüyüş yolu’ olarak kullanılmaz.
Memurlar, işçiler ve emeklilerin çoğu mutsuzdur. Hiçbir kültürel etkinliğinden haberdar değildir. Onlar da ‘yaşam’ın bu olduğunu zannetmektedir.
Güzel olan tanıtılır/tanınır...
Evet sorarım; turist niye gelsin diye hiç düşündünüz mü?
Mehmet GÜRER

Yazarın Tüm Yazıları