Kasımpaşalıları kim ishal etti

KASIMPAŞA, geçen pazar günü deplasmanda Rize ile oynuyor ve 2-0 mağlup oluyor.

Ancak bu karşılaşmanın yankıları hiç bitmeyecek gibi... Çünkü birçok iddia ortaya atılıyor.

Maçtan hemen sonra Kasımpaşa teknik direktörü Werner Lorant (FB’nin, GS’yi 6-0 yendiği maçın, FB Teknik Direktörü), Trabzon’da kaldıkları otelde (Yeni açılan Saydamlar Oteli) 8 oyuncusunun yemekten mideleri bozulduğunu ve takım kurmakta zorlandığını açıklıyor. Canlı yayında bu iddiayı gündeme getiren Lorant’ın söylediklerini Erman Toroğlu ’tercüme’ ederek, Kasımpaşalı futbolcuların yemeğine bir şey katıldığının anlaşıldığını belirterek, "Ne yazık ki bu işler oluyor, o zaman da takımlar deplasmana aşçılarını götürsünler" diyor.

Kasımpaşa, cuma akşamından deplasmana gidiyor. Maç sabahı 8 futbolcuda ishal ortaya çıkıyor.

Rizeliler, kendilerine yönelik ’zehirlenme’ olayına karşılık şöyle diyorlar:

"Kasımpaşa kafilesi, Trabzon’da kaldı. PAF takımı ise Rize’de ağırlandı ve onlara ise hiçbir şey olmadı. Neden zehirleyelim? Halil Bakırcı, Rize Belediye Başkanı olmadan önce Kasımpaşa Kulübü Başkanı’ydı. Başbakan Erdoğan bizzat kendisinin başkan olmasını istedi. Sonra Kasımpaşa’nın başkanı Hasan Hilmi Öksüz de Rizeli... Rizeliler, hemşerilerine böyle yanlış yapmazlar. Rize ve Kasımpaşa, yaşadıkları yerlerin kardeş takımları..."

Trabzon’
dan da bazı sporseverler, "Zehirlenme olayı ile ilgili bir karalamayı bizler hak etmiyoruz. Belki havadan etkilenmiş olabilirler" diye konuşuyorlar.

Kasımpaşaspor İstanbul’a dönünce pazartesi günü bütün futbolculara tahlil yapıldığını ve ’zehirlenmeye’ yönelik bir bulguya rastlanamadığı belirtildi.

Kulüp Başkanı Hasan Hilmi Öksüz, ishal olayının oteldeki yemeklerden olup olamayacağı sorusuna "Otelden şüpheli değilim, başka bir şey de olmuş olabilir. Ama TFF 2. Lig B kategorisi için Değirmendere ile oynamaya gelen Erzincanspor da aynı otelde kalmışlardı. Onlar, bizden bir idareci arkadaşımızı arayarak ’Bizim oyuncular ishal olmuş, sizde de var mı?" diye söylemişler. Ne kadar ilginç?"

3 PENALTI OLUR MU

18 kişilik kadro ile deplasmana gittiklerini, kadroyu oluştururken ishal olan futbolcuları sahaya çıkarmak zorunda kaldıklarını ve takımın iskeletinin bozulduğunu belirten Başkan Öksüz "Ben bunun ötesinde başka şeye bakıyorum; hakem Cem Deda’ya... Bugüne kadar hakemler için konuşmadım. Bir maçta olmayacak üç penaltı kararı veriyor. Yediğimiz golün biri ofsayt, biri de elle kesme iddiasıyla verilen frikikten... Otoriteler hálá bu penaltı kararlarını tartışıyorlar. Kasımpaşa’ya yazık; biz en dar bütçeyle mücadele etmeye çalışıyoruz. Protokol tribününde otururken, çevremde birisi, federasyonun temsilcisine ’İyi ki geldin, üç penaltı verildi’ dediğini benim gibi çok kişi duydu. Ben camia olarak müştekiyim. Biz federasyona hakem konusunda gerekli itirazlarımızı yaptık. Yazıktır Kasımpaşa’ya, bu kadar insan emek veriyoruz. Arkada bir organizasyon var. Bu hakemin hazırlıklı geldiğini düşünüyoruz. Hakemin mercek altına alınması lazım. Zaten babası Sadık Deda da ’penaltıcı’ olarak bilinmiyor mu?"

Rizelilerin, ağırlıklı olduğu Rize ile Kasımpaşa’nın arası bozulur mu?

- Kardeş kulübümüz ama rezabetten dolayı sporda çok farklı şeyler olabiliyor. Baba-oğul arasında bile anlaşmazlık oluyor. Böyle bir rezalet durumla Rize’de karşılaşmamamız gerekiyordu. Bize yazık, günah; geleceğimizle oynanıyor.

GS’yi 6-0’ı yenen FB’nin Teknik Direktörlüğünde de bulunan Lorant’tan memnun musunuz?

- Otoriter ve disiplinli bir hoca. Böyle bir karşılaşmadan puansız gelinmesi, onun için de zor bir şey tabii. Türkiye’de Teknik Direktör ücretleri uçarken, bu hoca bize ucuz bedelle geldi; gayret ediyor.

Gecekondu önleme bölgesinden rant pazarına geçiş

KADIKÖY Ataşehir’de 20 dönümlük kıymetli bir arazi, eskiden gecekondu önleme bölgesi...

Kadıköy Belediyesi kat karşılığı burayı konut alanına çevirmek istiyor. Bir vatandaş, Büyükşehir Planlama Müdürlüğü’ne başvurarak plana itiraz ediyor. Yerin önce gecekondu önleme bölgesi olarak kamulaştırıldığını, şimdi de bakanlık izni olmadan amacı dışında kat karşılığı sözleşmesiyle ’özelleştirilmek’ istendiğini, böylece plan bütünlüğünün bozularak, ’kamulaştırılan’ bir alanda rant amaçlı lüks konut yapılması yolunun açıldığını’ ve bunun da sosyal adaletsizliğe neden olacağını belirtiyor.

FB’YE İŞMERKEZİ-OTEL

Büyükşehir Planlama Müdürlüğü, önerge Büyükşehir Meclisi’ne geldiğinde ’taraf’ olmayarak konuyu Bayındırlık Bakanlığı’nın ilgilendireceği görüşünü belirtiyorsa da AKP ve CHP’lilerin oylarıyla vatandaşın itirazı reddediliyor. Her şey amaçlanan plana uyduruluyor. Daha bitmedi... Kadıköy Belediyesi, TOKİ’den hibe aldığı yine Ataşehir’deki 40 dönümlük bir araziyi FB’ye ihalesiz veriyor. Bunun 10 dönümüne Ülker 10 bin kişilik kapalı spor alanı yapacak. Kalanı mı; alışveriş, sosyal tesisler ve otelle FB ’tesis zengini’ olacak...

İstanbul, işte böyle elden gidiyor!

Biliyor musunuz

EMİNÖNÜ Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcılığı’ndan emekli Nevzat Taylan’ın Sultanahmet Camii’nde cenaze namazında, Eminönü’nün eski ve yeni belediye başkanlarının (Tahir Aktaş 1984), Ahmet Çetinsaya 1994, Lütfü Kibiroğlu 1999 ve Nevzat Er’in (2004) yan yana saf tuttuklarını (Bu arada, ’Çakal Yuvası’ adlı ilk bildiriden sonra şimdi de ’Rüşvet Yuvası Eminönü’ başlıklı imar, rüşvet ve çeşitli yolsuzluk iddialarının yeraldığı yeni bir bildiriden, Başkan Nevzat Er ve başkan yardımcıları Mahir Katırcı, Latif Coşar, Celal Altındal, Naci Polat ile Emin Ltd.Şti. Genel Müdürü Hüseyin Gözgü ve basın danışmanı Fatih Sadırlı’nın haberleri oldu mu acaba?)...

Ece ve Özgür’e mutluluklar

RAHMETLİ Uğur Mumcu ile CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkan Yardımcısı Güldal Mumcu’nun oğulları, Sorbon Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapan Özgür Mumcu ile Milliyet Gazetesi Yazarı Ece Temelkuran’ın, İstanbul’da bir dost çevresinde nikahlandıklarını öğrendik... Kendilerine mutluluklar diliyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları